Matematik
Vektor....hvordan?
25. oktober 2006 af
Jelly (Slettet)
Håber nogle kloge hoveder kan hjælpe mig...
Udtryk i(i-hat) og j(j-hat) ved vektor i og vektor j, der som sædvanligt er koordinatsystemts basisvektorer.
Udtryk derefter a(dobbelt a-hat) ved vektor a.
Har nemlig siddet med denne opgave i lang tid og er kommet ingen vegne. Derfor håber jeg nogle vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Udtryk i(i-hat) og j(j-hat) ved vektor i og vektor j, der som sædvanligt er koordinatsystemts basisvektorer.
Udtryk derefter a(dobbelt a-hat) ved vektor a.
Har nemlig siddet med denne opgave i lang tid og er kommet ingen vegne. Derfor håber jeg nogle vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Svar #2
26. oktober 2006 af Jelly (Slettet)
Ved ikke lige hvordan man skal indfører vektors-koordinater?
Håber på hjælp!
Håber på hjælp!
Svar #3
26. oktober 2006 af Duffy
Lad fra nu af bogstav i være symbol for vektor i.
Så er vektors koordinater for i og j hhv
i=(1,0) og j=(0,1)
Hvis nu vektor a = (a1,a2) defineres â = (-a2,a1)
(dette står også i din formelsamling!!)
Altså er nu
î=(0,1) og j=(-1,0)
Dvs svaret på dit spm om at udtrykke î og j ved i og j er således:
î=(0,1)=j dvs î=j
og
j=(-1,0)=-i dvs j=-i
Duffy
Så er vektors koordinater for i og j hhv
i=(1,0) og j=(0,1)
Hvis nu vektor a = (a1,a2) defineres â = (-a2,a1)
(dette står også i din formelsamling!!)
Altså er nu
î=(0,1) og j=(-1,0)
Dvs svaret på dit spm om at udtrykke î og j ved i og j er således:
î=(0,1)=j dvs î=j
og
j=(-1,0)=-i dvs j=-i
Duffy
Svar #4
26. oktober 2006 af Duffy
Ak og ve "hatten" er forsvundet over j i linien med
"î=(0,1) og j=(-1,0) "
og også i linien med
"j=(-1,0)=-i dvs j=-i "
men den var der da jeg indtastede skidtet i "Opret svar"-feltet.
Well, så meget for MATEMATIK-NOTATION her i forummet.
Og til jer web-administratorer:
TAG NU OG LAV DET SÅDAN AT MAN KAN RETTE I SINE EGNE INDLÆG !!!
I alle andre fora som jeg skriver i er det muligt at lave korrektioner, hvorfor skulle det så ikke være muligt her????????????????!!!!!!!
"î=(0,1) og j=(-1,0) "
og også i linien med
"j=(-1,0)=-i dvs j=-i "
men den var der da jeg indtastede skidtet i "Opret svar"-feltet.
Well, så meget for MATEMATIK-NOTATION her i forummet.
Og til jer web-administratorer:
TAG NU OG LAV DET SÅDAN AT MAN KAN RETTE I SINE EGNE INDLÆG !!!
I alle andre fora som jeg skriver i er det muligt at lave korrektioner, hvorfor skulle det så ikke være muligt her????????????????!!!!!!!
Skriv et svar til: Vektor....hvordan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
