Matematik

Hjælp :) Funktioner.

26. oktober 2006 af LONY (Slettet)
Hej jeg hedder Louise :)

Kan i ikke hjælpe mig med at finde følgene i funktionen; f(x)=(2+ln(x)) / (3*x+ 1/x)

Jeg skal finde;

Definitionsmængden
Nulpunkter og fortegnsvariation.
Asymptoter
Monotoniforhold bestemt ved hjælp af differentialkvotienten
Værdimængde.

Håber virkelig nogen kan hjælpe, er virkelig lost.

Kram
Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Lige et par start tips.
Det er altid god at starte med at undersøge hvad x IKKE kan/må være. må man tage ln til negative tal, må man dividere med 0 osv. Der vil du opnå du definitionsmængde

nulpunkter kan du finde ved at løse f(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2006 af Duffy

Hvis du tegner grafen for f på din graf-regner , - eller endnu bedre , tegner grafen i Graph, - så får du hurtigt et overblik over alle dine spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2006 af Duffy

Hvis du tegner grafen for f på din graf-regner , - eller endnu bedre , tegner grafen i Graph, - så får du hurtigt et overblik over alle dine spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2006 af Duffy

Blot ved at glo på garfen for f kan jeg - uden at regne - se flg. svar:

f(x)=(2+ln(x)) / (3*x+ 1/x)

Definitionsmængden: x>0
Nulpunkt: x= ca 0.13

og fortegnsvariation: f0 for x>0.13
Asymptoter: y=0 (mod højre) er vandret asymptote til grafen for f.

Monotoniforhold bestemt ved hjælp af differentialkvotienten: Well, udregn nu selv dy/dx

Værdimængde: Vm(f) = [ca -0.05 ; 1]

Skriv et svar til: Hjælp :) Funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.