Matematik
Integration
26. oktober 2006 af
oxidation (Slettet)
øvre grænse= 0,5*pi og nedre grænse=0
S(x*cos(x^2))dx= 0,5S(cos(t)dt) = [sin(t)]
= 0,5*(sin(0,5*pi^2)-sin(0)) = 0.5*(sin(0,5*pi^2)-1)
de nye grænser er: t=0,5*pi => x=0,5*pi^2
t=0 => x=0.
men når jeg tjekker på lommeregneren får jeg ikke det samme. Hvad gør jeg forkert?
får 0.3.. på lommeregneren og -0.9.. når jeg regner det der ud.
S(x*cos(x^2))dx= 0,5S(cos(t)dt) = [sin(t)]
= 0,5*(sin(0,5*pi^2)-sin(0)) = 0.5*(sin(0,5*pi^2)-1)
de nye grænser er: t=0,5*pi => x=0,5*pi^2
t=0 => x=0.
men når jeg tjekker på lommeregneren får jeg ikke det samme. Hvad gør jeg forkert?
får 0.3.. på lommeregneren og -0.9.. når jeg regner det der ud.
Svar #1
26. oktober 2006 af sveegaard (Slettet)
Det er jo en sammensat funktion...
Hvis g(x) = x og h(x) = cos(x^2), så prøv at integrere den funktion, du får ud af denne formel:
g(x)*h(x) <=> g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)
<=>
f(x) = g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)
<=>
F(x) = S g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)
Hvis g(x) = x og h(x) = cos(x^2), så prøv at integrere den funktion, du får ud af denne formel:
g(x)*h(x) <=> g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)
<=>
f(x) = g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)
<=>
F(x) = S g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)
Svar #3
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Jo du skal bruge almindelig substitition....
Tror din fejl ligger her:
t=0,5*pi => x=0,5*pi^2
husk at både 0,5 og pi skal sættes i anden herved:
pi^2/4
Tror din fejl ligger her:
t=0,5*pi => x=0,5*pi^2
husk at både 0,5 og pi skal sættes i anden herved:
pi^2/4
Skriv et svar til: Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
