Fysik
Ampere og resistanser
29. oktober 2006 af
peter-romer (Slettet)
Jeg sider med en tvivl omkring noget fysik.
Fysik er ikke ligefrem noget fag jeg er god til, og da jeg ikke var til stede ved de fysik-timer, hvor at dette emne blev gennemgået, så tænkte jeg lige, at det her var stedet, hvor man kunne få en hurtig hjælp..
Det er fysik på c-niveau, og spørgsmålet er egentlig også meget konkret..
Jeg synes at mine ampere-værdier er for små, og at de ville se mere rigtige ud, hvis de f.eks. blev ganget med 10. Så er mine ampere værdier for små? =)
Opgave: Hvor stor er resistansen i en pære, der er påtrykt 220V, 60 W
P= U * I
60W=220V*I
60W/220V=I
0,27A=I
----------------
R= U/I
R=220V/0,27A
R=814,81 ?
Fysik er ikke ligefrem noget fag jeg er god til, og da jeg ikke var til stede ved de fysik-timer, hvor at dette emne blev gennemgået, så tænkte jeg lige, at det her var stedet, hvor man kunne få en hurtig hjælp..
Det er fysik på c-niveau, og spørgsmålet er egentlig også meget konkret..
Jeg synes at mine ampere-værdier er for små, og at de ville se mere rigtige ud, hvis de f.eks. blev ganget med 10. Så er mine ampere værdier for små? =)
Opgave: Hvor stor er resistansen i en pære, der er påtrykt 220V, 60 W
P= U * I
60W=220V*I
60W/220V=I
0,27A=I
----------------
R= U/I
R=220V/0,27A
R=814,81 ?
Svar #2
29. oktober 2006 af mathon
...eller
P = U^2/R,
hvoraf
R = U^2/P
R = (220_V)^2/(60_W)=220^2*V*Ohm*A/(60_V*A)=ca. 806.67_Ohm
P = U^2/R,
hvoraf
R = U^2/P
R = (220_V)^2/(60_W)=220^2*V*Ohm*A/(60_V*A)=ca. 806.67_Ohm
Svar #3
29. oktober 2006 af peter-romer (Slettet)
Havde egentlig også skrevet et ohm-tegn, men det gad forumet her ikke rigtig godtage... =) Men mange tak for hjælpen...
Skriv et svar til: Ampere og resistanser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
