Matematik

Differentiering!

29. oktober 2006 af trice (Slettet)

Vis uden brug af lommeregner at funktionen f(x) = (kvardratrod)2x har differentialkvotienten f'(x)= 1/(kvadratrod)2x, ved at benytte at (kvadratrod)2x= (kvadratrod)2 * (kvadratrod)x

"(kvadratrod)" er bare lig med kvadratrodstegnet, da det hverken findes på tastaturet eller kan kopieres ind fra equation.

Jeg har brug for et konkret svar, da jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal gribe differentieringen an!? Håber at nogen kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af Matkaj

f(x) = kr2*krx, kr = kvadratrod
f'(x) =(kr2)'*krx + (krx)'*kr2, regn selv videre
dvs. man benytter produktreglen.

Håber det hjælper !

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2006 af mathon

sqr(2x)=sqr(2)*sqr(x)

(sqr(2)*sqr(x))' = sqr(2)*(sqr(x))'

sqr(2)*(2/3)*x^(3/2)
eller
skrevet
2/3*sqr(2)*x*sqr(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hold dig dog til én tråd!

http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=271865

Svar #4
29. oktober 2006 af trice (Slettet)

har fået knækket den nu - tog godt nok et stykke tid! men tusind tak for hjælpen :) !!

Skriv et svar til: Differentiering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.