Matematik

REtvilket trekant

29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)
Hvis man kender arealet på en retviklet trekant, og skal finde sider.. hvad villei så gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Så er der mange muligheder.

A=1/2*h*g

Der er derfor vilkårlig mange kombinationer af h og g, der giver samme areal. Ved du ikke andet?

Svar #2
29. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

JO at summen af de to kateter er 31 og den er retvinklet

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Hvorfor skrev du ikke det med det samme?

Mon ikke de to kateter står vinkelret på hinanden således, at den ene er højden i trekanten og den anden er grundlinien?

Så har du jo to ligner med to ubekendte.

Ligning 1 ses i #1 og ligning 2 står i #2

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2006 af mathon

1/2*a*b = areal

a + b = 31

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Du kan skrive formlen i #1 om til:

A = 1/2*h*g
A = 1/2*h*(31-h)

...

Svar #6
31. oktober 2006 af puttedk-pigen (Slettet)

Kan du måske hjælpeen smule til

Skriv et svar til: REtvilket trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.