Matematik

ligning?!..

30. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)
Hvordan løses denne ligning?

(e^x)+(e^-x)=6

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2006 af mathon

...gang med e^x på begge sider...

Svar #2
30. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

hvad får jeg ud af det??
e^x((e^x)+(e^-x))=6*e^x

??

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2006 af mathon

e^x((e^x)+(e^-x))=6*e^x --> gang ind i parentesen på venstre side

(e^x)^2 + e^(-x+x) = 6*e^x

(e^x)^2 + e^0 = 6*e^x

(e^x)^2 + 1 = 6*e^x

(e^x)^2 - 6*e^x + 1 = 0,
hvor du sætter

z = e^x
og
får
z^2 - 6z + 1 = 0, som du i første omgang løser med hensyn til z

Skriv et svar til: ligning?!..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.