Matematik
Hvordan løses denne?
30. oktober 2006 af
FrederikXY (Slettet)
En punktmængde M begrænses af linjerne med ligningerne x=1 og x=4 samt graferne for funktionerne f og g, der er bestemt ved:
f(x)=sqrt(x)+(1/sqrt(x))
og
g(x)=sqrt(x)
-Beregn arealet af M
-Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M roteres 360grader om koordinatsystemet førsteakse.
f(x)=sqrt(x)+(1/sqrt(x))
og
g(x)=sqrt(x)
-Beregn arealet af M
-Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M roteres 360grader om koordinatsystemet førsteakse.
Svar #1
30. oktober 2006 af Madsst (Slettet)
Det du skal finde er arealet under f(x) og over g(x) mellem 1 og 4. Dvs S f(x) - S g(x) med grænserne 1 til 4.
Svar #2
30. oktober 2006 af FrederikXY (Slettet)
altså:
4
S f(x) = et eller andet(1)
1
og
4
S g(x) = et eller andet(2)
1
Og så:
et eller andet(1) - et eller andet(2)
eller hvad?
4
S f(x) = et eller andet(1)
1
og
4
S g(x) = et eller andet(2)
1
Og så:
et eller andet(1) - et eller andet(2)
eller hvad?
Skriv et svar til: Hvordan løses denne?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
