Matematik
VANDFORBRUG, HjÆLp :s
01. november 2006 af
Casper2 (Slettet)
Hej.
Jeg har brug for din hjælp!
Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal lave denne opgave, så det ville være super hvis en gad og hjælpe mig.
I Hillerød kommune betaler beboerne for deres vandforbrug med dels et fast årligt abonnement og dels en vandafgiftt for hver kubikmeter vand, der bruges. i 2006 er priserne:
Abonnement for boliger er 340 kr.
Vandafgift er 37,29kr/m^3
a) Bestem en ligning som angiver sammenhængen mellem vanforbruget (målt i m^3) og den samlede udgift til vand (i kr.) for en beboer Hillerød.
b) i 2005 brugte en familie i Hillerød 152 m^3 vand.
Bestem familiens samlede udgift til vand i år 2006 ved uændret forbrug.
Jeg har brug for din hjælp!
Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal lave denne opgave, så det ville være super hvis en gad og hjælpe mig.
I Hillerød kommune betaler beboerne for deres vandforbrug med dels et fast årligt abonnement og dels en vandafgiftt for hver kubikmeter vand, der bruges. i 2006 er priserne:
Abonnement for boliger er 340 kr.
Vandafgift er 37,29kr/m^3
a) Bestem en ligning som angiver sammenhængen mellem vanforbruget (målt i m^3) og den samlede udgift til vand (i kr.) for en beboer Hillerød.
b) i 2005 brugte en familie i Hillerød 152 m^3 vand.
Bestem familiens samlede udgift til vand i år 2006 ved uændret forbrug.
Svar #1
01. november 2006 af martinrv (Slettet)
I a) skal du have skrevet en sammenhæng op, hvor den samlede udgift til vand (i kr.) afhænger af vandforbruget (i kubikmeter). Prøv at give et forslag til, hvordan du vil gøre det...
I b) skal du så bare bare sætte 152 kubikmeter ind i den ligning, du finder i a).
Prøv at give et forslag til ligningen i a), så skal jeg sige dig, om det er rigtigt...
/martinrv
I b) skal du så bare bare sætte 152 kubikmeter ind i den ligning, du finder i a).
Prøv at give et forslag til ligningen i a), så skal jeg sige dig, om det er rigtigt...
/martinrv
Svar #2
01. november 2006 af mathon
Abonnement for boliger er 340 kr
uanset om du har brugt en dråbe vand eller ej! Så den ligger fast for 2006.
derudover
kommer 37,29kr pr. brugt m^3 vand.
afregning:
hvis du bruger 1 m^3 vand, betales 1*37,29 + 340
hvis du bruger 2 m^3 vand, betales 2*37,29 + 340
hvis du bruger 3 m^3 vand, betales 3*37,29 + 340
........
hvis du bruger x m^3 vand, betales x*37,29 + 340
antal kroner = x*37,29 + 340
hvis
vi nu lader y betyde antal betalte "vand"-kroner
gælder
y = x*37,29 + 340.
man plejer at skrive den --> faktorer kan bytte rækkefølge
y = 37,29*x + 340 (så den matcher y = a*x + b)
b)
beregner du selv.
uanset om du har brugt en dråbe vand eller ej! Så den ligger fast for 2006.
derudover
kommer 37,29kr pr. brugt m^3 vand.
afregning:
hvis du bruger 1 m^3 vand, betales 1*37,29 + 340
hvis du bruger 2 m^3 vand, betales 2*37,29 + 340
hvis du bruger 3 m^3 vand, betales 3*37,29 + 340
........
hvis du bruger x m^3 vand, betales x*37,29 + 340
antal kroner = x*37,29 + 340
hvis
vi nu lader y betyde antal betalte "vand"-kroner
gælder
y = x*37,29 + 340.
man plejer at skrive den --> faktorer kan bytte rækkefølge
y = 37,29*x + 340 (så den matcher y = a*x + b)
b)
beregner du selv.
Skriv et svar til: VANDFORBRUG, HjÆLp :s
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
