Matematik

ligninger

01. november 2006 af det er svært (Slettet)
Hvordan lærer jeg det der med ligninger, det skal være en nem måde, fordi jeg er en spade til det!! på forhånd tak :)

Svar #1
01. november 2006 af det er svært (Slettet)

Ps. svar hurtigt, har virkelig brug for en hurtig hjælp/ guid ?! Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2006 af jgthb (Slettet)

øh...øv dig. Du kan jo selv lave nogen og så prøve at løse dem. Folk her skal nok rette dig, hvis du skriver alle mellemregninger op.

generelt gælder der, at man skal isolere den variable. Og husk, hver gang man gør noget på den ene side af lighedstegnet, skal man gøre det sammen på den anden side

Svar #3
01. november 2006 af det er svært (Slettet)

x-4x+8=-5x?? hvordan klare jeg dette stykke ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2006 af jgthb (Slettet)

Saml x'erne på den ene side:

x-4x+8=-5x
x-4x+8+5x=-5x+5x
x-4x+8+5x-8=-8
x-4x+5x=-8
2x=-8
x=-4

Svar #5
02. november 2006 af det er svært (Slettet)

tak for svaret, i behøver ikke at svare mere på dette spørgsmål, fordi jeg har næsten lært det !! men tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Det gælder bare om at samle x'erne på den ene side.

eks. 4x + 2 = 6x - 10

4x + 2 = 6x - 10
4x - 6x = -10 - 2
-2x = -12
x = -12/-2
x = 12/2
x = 6

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.