Matematik
Løs x
01. november 2006 af
Miss La Di Da (Slettet)
Jeg har problemer med at løse x i flg. ligning:
(-2/x^2)+2x = 0
Jeg har problemer med at løse x i flg. ligning:
(-2/x^2)+2x = 0
Svar #1
01. november 2006 af dnadan (Slettet)
(-2/x^2)+2x = 0 <=>
Der ganges igennem med x^2:
-2+2x*x^2=0*x^2 <=> -2+2x^3=0
Læg to til på begge sider:
-2+2+2x^3=2 <=> 2x^3=2
Divider med to på begge sider:
2x^3/2=2/2 <=> x^3=1
Heraf ses det, at x=1, 1 i 3. giver 1... Hvis du ikke er sikker på dette så siger vi:
x^3=1
Der tages den 3. rod på begge sider:
(x^3)^(1/3)=1^(1/3) <=> x=1
Der ganges igennem med x^2:
-2+2x*x^2=0*x^2 <=> -2+2x^3=0
Læg to til på begge sider:
-2+2+2x^3=2 <=> 2x^3=2
Divider med to på begge sider:
2x^3/2=2/2 <=> x^3=1
Heraf ses det, at x=1, 1 i 3. giver 1... Hvis du ikke er sikker på dette så siger vi:
x^3=1
Der tages den 3. rod på begge sider:
(x^3)^(1/3)=1^(1/3) <=> x=1
Skriv et svar til: Løs x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
