Matematik
ligning
05. november 2006 af
newroz (Slettet)
hey
14-4*(4-x)=23+5x
er det sådan man løser det håber får svar
løsning
14-4*4-4*x=23+5x
14-16-4x=23+5x
14-16-23-4x=23-23+5x+4x
-25=5x
5x/5x=-25/5=-5
14-4*(4-x)=23+5x
er det sådan man løser det håber får svar
løsning
14-4*4-4*x=23+5x
14-16-4x=23+5x
14-16-23-4x=23-23+5x+4x
-25=5x
5x/5x=-25/5=-5
Svar #1
05. november 2006 af Lurch (Slettet)
næsten rigigt, men husk at passe på dine fortegn når du ganger ind i parantes.
14-4*4-4*(-x)=23+5x
14-4*4+4*x=23+5x
14-4*4-4*(-x)=23+5x
14-4*4+4*x=23+5x
Svar #2
05. november 2006 af ibibib (Slettet)
Ikke helt.
14-16-4x=23+5x
skal være
14-16+4x=23+5x
da -4·(-x) = 4x.
14-16-4x=23+5x
skal være
14-16+4x=23+5x
da -4·(-x) = 4x.
Svar #3
05. november 2006 af dnadan (Slettet)
Du må ha lavet en fejl et sted:
14-4*(4-x)=23+5x <=>
14-16+4x=23+5x <=>
14-16-23=5x-4x <=>
-25=x
Så vidt jeg kan se, så har du lavet fejlen her:
14-4*4-4*x=23+5x
Husk der stod:
14-4*(4-x)=23+5x
Hermed skal du gange således ind i parentesen:
14-4*4-4*(-x)=23+5x <=> 14-16+4x=23+5x
14-4*(4-x)=23+5x <=>
14-16+4x=23+5x <=>
14-16-23=5x-4x <=>
-25=x
Så vidt jeg kan se, så har du lavet fejlen her:
14-4*4-4*x=23+5x
Husk der stod:
14-4*(4-x)=23+5x
Hermed skal du gange således ind i parentesen:
14-4*4-4*(-x)=23+5x <=> 14-16+4x=23+5x
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
