Matematik

Ligninger

05. november 2006 af Stefan111 (Slettet)
Forholdet mellem sidelængderne i et rektangel er 4:5 hvis siderne formindskes med 8 cm mindskes rektanglets areal med 70% bestem side-længderne i det oprindelige rektangel

hvad gør jeg??? har ingen anelse´..

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

prøv at skriv de ting op du ved på matematisk form

Svar #2
05. november 2006 af Stefan111 (Slettet)

øøøh...

x=70%mindre end 8?


har ingen anelse overhovedet lå syg den dag hvor vi fik det forklaret så ved det slet ikke..
laver det sammen med en anden som heller ikke aner det

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

kald siderne a og b.
Du kan opskrive 3 ting om a og b:
a*b = A (arealet)
a/b = 4/5 (forholdet)

Den sidste ting indeholder informationen omkring ændring af a og b, samt ændring af arealet. prøv at skriv det op

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

Hej

Jeg har præcis samme opgave for til matematik, og jeg er også på bar bund...

Jeg kunne godt opstille de to første ligninger som i svar#3:

a*b = A (arealet)
a/b = 4/5 (forholdet)

Men jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre, så jeg får de 70 % med ind i og formindsker siderene med 8 cm.

Svar #5
05. november 2006 af Stefan111 (Slettet)

har heller ikke nogen anelse har siddet og diskuteret med makkeren og ingen løsning vi står med de to der og ellers ikke noget

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

Tænkte på om det kan være:

(a-8)*(b-8)=A/100*70

Eller noget i den stil...

Aner det virkelig ikke

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

De nye sider hedder a2 og b2, og arealet A2.
Dette kan I skrive op,
a2*b2 = A2

Men hvordan hænger a2 sammen med a? b2 sammen med b? og A sammen med A2?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

der var du hurtigere end mig
Men ja, lige præcis: (a-8)*(b-8)=A*70/100

for
a2=a-8
b2=b-8
A2=A*70/100

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

Bliver det så 3 ligninger med 3 ubekendte?

Svar #10
05. november 2006 af Stefan111 (Slettet)

ja stadig på bar bund :P

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

Yeps


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

Men hvis det er 3 ligninger med 3 ubekendte skal de så udtrykkes således:

a*b=A

(a-8)(b-8)=A*70/100

Men hvad er den sidste??

gerne hurtigt svar...

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

Jeg er ret sikker på at folk ikke svarer "langsomt". Vi svarer når vi kigger på indlægget og når vi har tid...

Den sidste ligning indholder forholdet mellem siderne

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

Det ikke ment som at man var "langsomme" herinde.
Men det er min sidste opgave i min aflevering... så det er eneste jeg venter på... he he

Nå men altså er hedder den så:

a/b=4/5


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. november 2006 af allan_sim

#6+#8.
Ikke helt - hvis arealet mindskes med 70%, er der 30% af det oprindelige areal tilbage. Så

(a-8)*(b-8)=A/100*30

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

hov, ja selvfølgelig. Man skal vist lgie lære at læse teksten en anden gang.
Det er 70% mindre, og ikke 70% af det originale areal.
Så ligningen er som #15 skriver

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

Okay... tak

Det kan jeg godt se.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.