Matematik

3. gradsligning ??

05. november 2006 af jaqu (Slettet)
Hej jeg har fået en opgave. Når jeg regner på den får jeg en 3. gradsligning. Nu ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre???

Den ser sådan ud: 8x^3-2x^2-6x=0
Derefter isolere jeg x: x(8x^2-2x-6)=0

Er det rigtigt at jeg gør sådan?

Hvordan løser jeg den???

Jeg er virkelig på bar bund.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

8x^3-2x^2-6x=0
x*(8x^2-2x-6)=0
Helt korrekt.
hvis hele udtrykket skal være 0, må enten x=0, eller også må 8x^2-2x-6=0. Hvordan finder du ud af hvornår det sidste udtryk er lig med nul? hvilken slags ligning er det?

Svar #2
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

Min lærer viste mig at jeg skulle gøre sådan...
Men hvis jeg skal vise ligningen fra starten er den sådan:

6x+x^3+2x^2=9x^3

Ved ikke om jeg har gjort en fejl så??


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

Den er god nok.
Men prøv at overvej det jeg skrev før.
hvilken slags ligning er 8x^2-2x-6 ?

Svar #4
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

En ordnet andengradsligning...

Men skal jeg så bare løse den med den metode der bruges til ordnede andengradsligninger??

Det har jeg nemlig prøvet men så ved ikke hvordan jeg sætter resultatet ind x(8x^2-2x-6)=0

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

er du med på følgende:
Hvis dette gælder x(8x^2-2x-6) skal være lig med nul, så skal enten x være nul eller 8x^2-2x-6 være nul?
Hvis ingen af de to led er nul, så kan det samlede udtryk jo aldrig blive nul

0 * (8x^2-2x-6) = 0 : ja
x * 0 = 0 : ja
tal1 * tal2 = 0 : nej, ikke hvis ingen af dem er nul




Svar #6
05. november 2006 af jaqu (Slettet)

Ja det er jeg med på.

Så resultatet er nul.

okay... mange tak for hjælpen...

Skriv et svar til: 3. gradsligning ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.