Matematik
Rumgeometri
05. november 2006 af
kanden (Slettet)
m : (x,y,z) = (-1 ,2 ,3) + s ( -2 ,4, 1)
B( -10 ,6, 11)
På linjen m ligger punktet P, således at PB er vinkelret på m. beregn koordinatsættet til P.
Nogen der kan hjælpe? er helt på bar bund. Jeg har overvejet at anvende at skalarproduktet er lig 0, men lidt svært uden P.
B( -10 ,6, 11)
På linjen m ligger punktet P, således at PB er vinkelret på m. beregn koordinatsættet til P.
Nogen der kan hjælpe? er helt på bar bund. Jeg har overvejet at anvende at skalarproduktet er lig 0, men lidt svært uden P.
Svar #2
05. november 2006 af Ronson76 (Slettet)
Opgaven er at finde en værdi for s, der gør at punktet P på linjen m står vinkelret på punktet B, som ikke er på linjen.
Du skal netop anvende skalarproduktet:
(-1-2s)*(-10) + (2+4s)*6 + (3+s)*11 = 0
Kan du se fidusen?
Du skal netop anvende skalarproduktet:
(-1-2s)*(-10) + (2+4s)*6 + (3+s)*11 = 0
Kan du se fidusen?
Skriv et svar til: Rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
