Matematik
1.ordens diff ligning
05. november 2006 af
bea-bea (Slettet)
hej,
vi skulle finde den fuldstændige løsning til denne diff ligning:
(1) x'+sint*x=sin(2t)
vi har valgt at løse først den homogene ligning.
x'+sint*x=0, (separation af variablerne)
dy/dx= -sint'x <=>
dy=(-sint*x)dx <=>
1/x dy = (-sint) dx <=>
S1/x dy = S(-sint) dx <=>
ln(x)=cost+c <=>
x= e^cost + c
så får vi problemer med at finde den partikulær løsning, vi ved godt at den findes ved "gættemetoden", og vores gæt er
x= A*sin(2t) + B*cos(2t) og
x'=2A*cos(2t) - 2B*sin(2t)
men vi fornemmer at der er et ellet ander forkert, for når vi indsætter dem i (1), ser det forkert ud...hjælp please.. Og vi har også hørt at man kan løse (1) vha. panser formlen, som vi også har prøvet men det lykkedes os ikke, vi får nogle mærkelige resultater, derfor har vi valgt at løse den på denne måde
vi skulle finde den fuldstændige løsning til denne diff ligning:
(1) x'+sint*x=sin(2t)
vi har valgt at løse først den homogene ligning.
x'+sint*x=0, (separation af variablerne)
dy/dx= -sint'x <=>
dy=(-sint*x)dx <=>
1/x dy = (-sint) dx <=>
S1/x dy = S(-sint) dx <=>
ln(x)=cost+c <=>
x= e^cost + c
så får vi problemer med at finde den partikulær løsning, vi ved godt at den findes ved "gættemetoden", og vores gæt er
x= A*sin(2t) + B*cos(2t) og
x'=2A*cos(2t) - 2B*sin(2t)
men vi fornemmer at der er et ellet ander forkert, for når vi indsætter dem i (1), ser det forkert ud...hjælp please.. Og vi har også hørt at man kan løse (1) vha. panser formlen, som vi også har prøvet men det lykkedes os ikke, vi får nogle mærkelige resultater, derfor har vi valgt at løse den på denne måde
Skriv et svar til: 1.ordens diff ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
