Matematik

Hjælp til en nem opgave! :)

07. november 2006 af mani4ever (Slettet)
Hejsa, jeg har en opgave for - tror det er en sandsynligheds opgave.

Jeg har fået at vide af min lærer, at den skulle være meget nem. Men desværre er jeg helt blank.


Opgave kan findes her: http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=10678


Kan I hjælpe mig?

På forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=275288
jeg har allerede svaret dig i din forrige tråd...

hvis du vil regne noget kan du bruge binomialfordeling.


Svar #2
07. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#1:
Hvis jeg nu skal lave en binomialfordeling, hvordan skriver jeg det så op, altså:

14 elever i alt
0,50 %
8 forældre.

Men hvad er så n osv.?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

n: antallet af forsøg/tests/fødsler
p: sandsynligheden
r: gevinster i de n antal fødsler

ved gevinster kan du sige feks at blonde børn svarer til en "gevinst"

prøv selv at sæt tal ind for de forskllige parametre.

Svar #4
07. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#3:

N= 14
p= 50 %
r= hmm. . . men hvad er så r? er det så 10 blonde børn? :O

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

p=0,5 (som svarer til 50%)
r kunne du sætte til 10 ja, så beregner du sandsynligheden for at der ud af 14 fødsler vil komme 10 blonde børn.

Svar #6
07. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#5:

Ja, så får jeg det til 61%. Får du det også sådan?
Så svaret er faktisk nej?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

61% bliver det vist næppe. Det virker heller ikke særlig logisk at der skulle være 61% chance for at få 10 blonde børn ud af 14 når sandsynligheden ved hver fødsel er 50%.

Tror du har en kommafejl et sted, mon ikke der skulle stå 6,1% chance?

Svar #8
07. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#7:

Altså, jeg bruger lommeregneren til at lave den:

Binomial Pdf:
n= 14
p= 0.5 (50 %)

X Value = 10

Men jeg får det til: 0,61096 ~ 61%
Synes også selv, at det ikke lyder så logisk, men kan du se fejlen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

I hånden giver det 6,1%.
På min lommeregner, ti83 ved brug af "binompdf(n,p,r)" passer pengene
binompdf(14, 0.5 , 10)=0,061=6,1%

Svar #10
07. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#9:

Har lige prøvet med en anden lommeregner, og det passer, 6,1%

Vil det så sige, at der skulle være 6,1% chance for at få 10 blonde børn ud af 14 når sandsynligheden ved hver fødsel er 50%.

Ikke sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

yes sir!

Svar #12
07. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#11:

Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Hjælp til en nem opgave! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.