Matematik
tangent til 3. gradsfunktion
08. november 2006 af
mp_astro (Slettet)
hey jeg har et lille problem med en mat opgave..
jeg skal finde en tangent til en 3. gradfunktion.
4x^3-24x^2+70x
jeg ved tangenten skla have en hældning på 47
jeg kan også sagtens finde ne tangent. det er let nok... det er bare en forkerte jeg finder... fordi det er en 3.gradsfunktion vil der jo være 2 tangenter med heldning 47 og det er den forkerte jeg finder... hvad gør jeg???
jeg skal finde en tangent til en 3. gradfunktion.
4x^3-24x^2+70x
jeg ved tangenten skla have en hældning på 47
jeg kan også sagtens finde ne tangent. det er let nok... det er bare en forkerte jeg finder... fordi det er en 3.gradsfunktion vil der jo være 2 tangenter med heldning 47 og det er den forkerte jeg finder... hvad gør jeg???
Svar #1
08. november 2006 af mathon
...nu ved jeg jo ikke, hvilken en af dem, du søger...
men
ligningerne for dem er
y-32.2176 = 47(x-0.556624)
og
y-119.782 = 47(x-3.44338)
men
ligningerne for dem er
y-32.2176 = 47(x-0.556624)
og
y-119.782 = 47(x-3.44338)
Svar #2
08. november 2006 af mp_astro (Slettet)
altså den jeg har fundeter hedder 14x+6...
men hvordan er du kommer frem til det???
men hvordan er du kommer frem til det???
Svar #3
08. november 2006 af mathon
...skulle tangenterne ikke have en hældning på 47?...
y = 14x+6 har en hældningstal på 14!!!
y = 14x+6 har en hældningstal på 14!!!
Skriv et svar til: tangent til 3. gradsfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
