Kemi

Kemi olympiade 2006

08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)
Hej,
Jeg er lige igang med at løse nogle plakatopgaver til kemiolympiade 2006: http://www.emu.dk/gym/fag/ke/forening/kemiol/opgaver/plakatopgaver-07.pdf og har indtil videre fået løst de 2 første opgaver, men vil egentlig gerne have nogen til at tjekke efter:
1: der dannes 1022g vand
2: Der skal tilføres 2,87g NaCl

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg er enig med opgave 1.

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2006 af frodo (Slettet)

også her, men uenig i to.

du skal udregne underskuddet af n(Na+) i blodet, og omregne dette til en ækvivalent masse NaCl.

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg får opgave 2 til 5,377 g

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2006 af frodo (Slettet)

også her :p

Svar #5
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Jeg regnede nemlig også på underskuddet n(Na+) . Dog har jeg betragtet det forkert, for troede, at jeg så skulle bruge den dobbelte stofmængde af NaCl.
Nye svar; 1,17g
Passer det?

Svar #6
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Hmm... skal jeg bruge de 4,6L til noget?

Brugbart svar (1)

Svar #7
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Yes

Brugbart svar (1)

Svar #8
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

...til at udregne stofmængden.

Svar #9
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Ahh ok #8,passer mine beregninger så nu:
forskel på n(Na+)= 0,138m/L-0,118m/L*4,6L= 0,09 mol

Derfor: m(NaCl)=0,09mol*58,5g/mol0= 5,27g

Svar #10
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

der skulle stå 0,138m/L*4,6L-0,118m/L*4,6L

Brugbart svar (1)

Svar #11
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Ja.

Svar #12
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Opgave 4.a:
2H2 + O2 -> 2H2O
C + O2 -> CO2

Opgave 4.b:
Hvad er delta H celsius?

Brugbart svar (1)

Svar #13
08. november 2006 af Alien (Slettet)

Og hvad er ladningsbevarelse (3a)?

Brugbart svar (1)

Svar #14
08. november 2006 af frodo (Slettet)

den totale negative ladning, skal være lig den totale positive..

Brugbart svar (1)

Svar #15
08. november 2006 af frodo (Slettet)

og deltaH STANDARD (det der lidt ligner et gradtegn angiver standard betingelser), er reaktionsvarmen, som kan findes ved opslag i databogen for dannelsen af de enkelte stoffer.
Se i din bog for en nærmere forklaring, om hvordan den regnes ud.

Brugbart svar (1)

Svar #16
08. november 2006 af sprit (Slettet)

Hehe... er vist ikke den eneste, der har fået dem for ::

Jeg får det samme som jer i de to første opgaver.
I 3), kan det så passe at pH = 6,7?
4) Afstemt dem, og derudover får jeg forholdet til at være deltaH(H)/deltaH(C) = 1,2, kan det passe?
5)
a) ---
b) Tre strukturer: 1,2-dibrom-1-methyl-4-(1,2-dibrom-prop-2-yl)cyclohexan, 1-methyl-4-(1,2-dibromprop-2-pyl)cyclohex-1-en og 1,2-dibrom-1-methyl-4-(prop-1-en-2-yl)cyclohexan, vist nok... er ikke helt skarp til den slags.
c) Sådan set det samme som før, her er der bare flere muligheder. Jeg har ikke tænkt mig at skrive alle navnene herind, før jeg ved at b'eren er rigtig :p, men hvis vi siger at dobbeltbindingen i ringen kaldes a og dobbeltbindingen i alkylgruppen kaldes b, så er der:
a, hvor Br sidder på C m. methyl
a, hvor Br _ikke_ sidder på C med methyl
b, hvor Br sidder på C, der er sat fast til ring
b, hvor Br sidder på C, der er _ikke_ sat fast til ring
a+b, hvor Br sidder på C m. methyl og C v. ring
a+b, hvor Br sidder på C m. methyl og C, som _ikke_ er ved ring,
a+b, hvor Br sidder på C _uden_ methyl og C v. ring
a+b, hvor Br sidder på C _uden_ methyl og C _uden_ ring
Det er vist dem alle... måske har jeg endda nævnt nogle flere gange :) Kan det passe?

Brugbart svar (1)

Svar #17
09. november 2006 af sprit (Slettet)

Nå, så gik den død.
Har I andre prøvet at løse resten? Hvaf får I? Jeg er rimelig sikker på, at min(e) svar er forkerte!

Brugbart svar (1)

Svar #18
10. november 2006 af frodo (Slettet)

En lille hurtig kommentar

3) har ikke regnet den, men det lyder fornuftigt..
4) har ikke regnet den.

5) b/ ja, sådan må det vist være
i c) har du ret i at det er alle mulighederne, men husk markovnikovs regel..

Brugbart svar (1)

Svar #19
10. november 2006 af sprit (Slettet)

Tak for svaret.
I 3) har jeg sagt -log(2*10^7), da jeg også har taget c(HCl) og vands autoprotolyse.

I 4) Har jeg bare fundet tabelværdier og brugt deltaH = H(produkter) - H(reaktanter). Den virker meget simpel... for simpel. Har jeg måske glemt noget?

5) Ok :) Men vi har ikke lært om markovnikovs regel (slog det lige op i min bog, den nævner det ikke, men kiggede på wikipedia), så det kan vores lærer ikke rigtig forlange, går jeg ud fra.

Men mange tak for rettelsen!

Brugbart svar (1)

Svar #20
11. november 2006 af frodo (Slettet)

så er 3 forkert.. Du skal tage højde for at vands ionprodukt overskrides, hvorfor [H+] bliver mindre!

4) det må vel være det..

5) I burde lære om Markovnikov senere hen.. Men den er meget simpel, så hvorfor ikke bruge den?
"Den der har skal mere gives.." (om H'erne..)= Markovnikov

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.