Matematik
Reducér dette udtryk
08. november 2006 af
Krakatau7 (Slettet)
y=A*esp(-2t)*cos(t)+B*exp(-2t)*sin(t)
Eller måske kan I hjælpe med at løse denne opgave!
y(o) = 2
y'(o) = 2
Eller måske kan I hjælpe med at løse denne opgave!
y(o) = 2
y'(o) = 2
Svar #2
08. november 2006 af mathon
alment gælder
for
p*cos(t) + q*sint(t), p,q€R+
I: p*cos(t) + q*sint(t) = sqr(p^2+q^2)*cos(t-u), tan(u)=q/p
dette benyttes senere.
y(t)=A*exp(-2t)*cos(t)+B*exp(-2t)*sin(t)
y(t)=exp(-2t)[A*cos(t)+B*sin(t)],
der
ifølge I:
omskrives
til
y(t)=exp(-2t)*sqr(A^2+B^2)*cos(t-u), når tan(u)=B/A
eller
y(t)=C*exp(-2t)*cos(t-u), når tan(u)=B/A og C=sqr(A^2+B^2)
efter en længere udregning af samme type som ovenfor, hvor I: er anvendt endnu en gang
fås
y'(t)= -D*exp(-2t)*cos(t-(u+pi/4)), når tan(u)=B/A, C=sqr(A^2+B^2) og D=sqr(2A^2+2B^2)
for
p*cos(t) + q*sint(t), p,q€R+
I: p*cos(t) + q*sint(t) = sqr(p^2+q^2)*cos(t-u), tan(u)=q/p
dette benyttes senere.
y(t)=A*exp(-2t)*cos(t)+B*exp(-2t)*sin(t)
y(t)=exp(-2t)[A*cos(t)+B*sin(t)],
der
ifølge I:
omskrives
til
y(t)=exp(-2t)*sqr(A^2+B^2)*cos(t-u), når tan(u)=B/A
eller
y(t)=C*exp(-2t)*cos(t-u), når tan(u)=B/A og C=sqr(A^2+B^2)
efter en længere udregning af samme type som ovenfor, hvor I: er anvendt endnu en gang
fås
y'(t)= -D*exp(-2t)*cos(t-(u+pi/4)), når tan(u)=B/A, C=sqr(A^2+B^2) og D=sqr(2A^2+2B^2)
Skriv et svar til: Reducér dette udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
