Matematik

Diverse ligninger - 1.g

08. november 2006 af badooo (Slettet)
Davs.

Jeg er i tvivl om en opgave, det resultat jeg får giver ikke mening.

(2x/x^2)+(x^2/3x)=3x


Det er brøker, hvis I skulle være i tvivl :)


Svar #1
08. november 2006 af badooo (Slettet)

Ups.

Har også lige den her:

(12x+1/2x)=(-7x/x+4)

Den har jeg fået til Ø, men det giver nok heller ikke helt mening :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Sæt lige nogel (), så tæller og nævner fremgår tydeligt

Svar #3
08. november 2006 af badooo (Slettet)

Altså:

(2x)/(x^2)+(x^2)/(3x)= 3x

(12x+1)/(2x) =(-7x)/(x+4)

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Den første har jeg svaret på i den første trås.

Den anden. Hvad sker der, hvis du "ganger over kors"

Svar #5
08. november 2006 af badooo (Slettet)

Hvilken første tråd? :S

Hvis jeg ganger den anden over kors, får jeg:

Og se lige bort fra den anden. Jeg har set på den forkerte opg. da jeg skrev den.

Nr. 2 er:

((x)/(x+1))^2 + 2 (x)/(x+1) = 8

Svar #6
08. november 2006 af badooo (Slettet)

Okay, sidste indlæg gav ikke mening:

Se lige bort fra den anden. Jeg har set på den forkerte opg. da jeg skrev den.

Nr. 2 er:

((x)/(x+1))^2 + 2 (x)/(x+1) = 8

Sådan skulle det lyde.

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Den første tråd er denne:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=276624

Til Nr. 2

Røve at gange ligningen i gennem med (x+1)^2 Husk at dette også kan skrives som (x+1)*(x+1)

Skriv et svar til: Diverse ligninger - 1.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.