Matematik
radius?
09. november 2006 af
Lady-Ludvig (Slettet)
har en opgave hvor jeg skal finde radius af en cirkelring... arealet er 1dm^2 og bredden er 15mm...hvordan udregner man radius?
Svar #2
09. november 2006 af Lurch (Slettet)
prøv at opstil ligningerne for det du ved noget om. Arealet af en cirkelring, bredden af en cirkelring.
Svar #3
09. november 2006 af CrackerBoy (Slettet)
Du kigger på cirkelringen som 2 cirkler, en stor og en lille. Så er arealet af det store minus arealet af den lille lig med 100cm^2, og den ene cirkels radius minus den anden cirkels radius er 0,15cm. Du ved altså at:
A1 - A2 = 100cm^2
<=>
pi*r1^2 - pi*r2^2 = 100
og du ved at
r1 - r2 = 0,15
Så har du 2 ligninger med 2 ubekendte
A1 - A2 = 100cm^2
<=>
pi*r1^2 - pi*r2^2 = 100
og du ved at
r1 - r2 = 0,15
Så har du 2 ligninger med 2 ubekendte
Svar #4
09. november 2006 af Lurch (Slettet)
lad nu folk selv prøve før de får løsningen kastet i hovedet!!!
Jeg havde allerede hintet i den retning.
Jeg havde allerede hintet i den retning.
Skriv et svar til: radius?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
