Matematik

Hjælp til ligning

29. februar 2004 af Chemistry (Slettet)
Jeg har en opgave jeg ikke helt kan finde ud af så hvis der er nogle dervil hjælpe mig lidt med den vil jeg blive glad.
Here goes.

Funktionerne f og g har regneforskrifterne f(x) = x - 2 og g(x) = x^2 - 6x + 8. Løs ligningen f(x)=g(x).

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

du sætter ligningerne lig hinanden og isolerer x :) (hvis jeg husker ret..)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2004 af ababab (Slettet)

du siger bare:
x-2=x^2-6x+8 <=>
x^2-7x+10...
dette løser du som en ganske almindelig 2.gradsligning...c",)

Svar #3
29. februar 2004 af Chemistry (Slettet)

taxa

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2004 af ababab (Slettet)

--> Slacz Maci

Man kan ikke isolere x i dette tilfælde, da der optræder x i både første og anden grad...
hvis man tager dit eksempel, så ville den hedde: -x^2+7x=10 , og dette kan man ikke løse...
Derfor, den rigtige metode: saml alle ledene på den ene side af lighedstegnet, og løs ved brug af følgende formel:
x=(-b+-kvr(b^2-4ac))/(2a)
c",)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2004 af Rexen (Slettet)

Kan man ikke bare sætte X udenfor parentes ? :-s

x-2 = x^2-6x+8 <=>
-x^2 + 7x = 10 <=>
x(-x+7) = 10 <=>
x = 10 eller x = -x+7
dvs x= 10 eller x = 3½

Eller er det bare mig der er for sproglig ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. februar 2004 af ababab (Slettet)

Desværre Rexen, det kan ikke lade sig gøre....
dit resultat er noget helt andet...
og desuden, du kan kun sætte x uden for parentes, hvis det er lig 0....
c",)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. februar 2004 af erdos (Slettet)

#4 x er jo ligenetop isoleret her... Så man kan sagtens isolere x - det er bare en meget lang proces! Derfor accepteres det at man bruger løsningsformlen. Men hvis du har bevist denne, så har du også isoleret x.

Men ellers er det helt fino!

Svar #8
29. februar 2004 af Chemistry (Slettet)

Nu er jeg altså blevet helt rundforviret... Hvad skal man?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

løs denne: x^2-7x+10...
Jeg kan afsløre det ene nulpunkt: x=2..
find selv det andet...

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. februar 2004 af erdos (Slettet)

Det var ikke noget, der ændrer på ababab's løsning... Nr. 2's fremgangsmåde er helt korrekt!

x-2 = x^2-6x+8 <=>
x^2-7x+10 = 0

Dette løser du som en ganske almindelig 2.gradsligning

Svar #11
29. februar 2004 af Chemistry (Slettet)

ok. er nulpunkterne så x=2 og x=5

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. februar 2004 af erdos (Slettet)

Det er lige det de er...

Så skriver du bare dette som facit:

L={x|f(x)=g(x)}={2;5}

Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.