Matematik

Funktion

12. november 2006 af barbie_girl (Slettet)
Vis at funktionen med forskrift :
f(x)=x^5 +7x^3+11x-231 er voksende


f'(x)=5x^4+21x^2+11
d=21^2-4*5*11=221
dvs. at der to rødder fordi d>0

Hvad skal jeg skrive mere ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af allan_sim

#0.
Den afledede funktion er ikke et andengradspolynomium, så du kan ikke udregne en diskriminant.

Imidlertid gælder, at f(x) er voksende, når f'(x) er positiv. Gælder det, at f'(x) altid er positiv her?

Svar #2
12. november 2006 af barbie_girl (Slettet)

Hvordan kan jeg så forklare at den er positiv??
vil du ikke hjælpe mig ?

Svar #3
12. november 2006 af barbie_girl (Slettet)

voksende*

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2006 af allan_sim

#2.
Det er det, jeg forsøger, men jeg vil jo ikke blot give dig svaret.

Prøv at kigge på dit f'(x). Hvordan kan du vide, at du altid får et positivt tal ud, uanset hvad du sætter ind på x's plads (kig næremere på hvert af de tre led)?

Svar #5
12. november 2006 af barbie_girl (Slettet)

a er positiv derfor vender grenene opad

Svar #6
12. november 2006 af barbie_girl (Slettet)

please hjælp mig

Svar #7
12. november 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe??

Svar #8
12. november 2006 af barbie_girl (Slettet)

help!!

Svar #9
12. november 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der ingen der vil fortælle mig hvordan jeg forklare at funktionen er voksende??

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.