Matematik
Ligning 1.g
13. november 2006 af
Hindsborg (Slettet)
givet er oplysningen:
Summen af fem på hinanden følgende lige tal er 80. Bestem de fem tal.
Jeg skal så opstille en ligning ud fra dette, men har virkelig prøvet og prøvet, men uden resultat. Kan nogen hjælpe/give et hint?
Summen af fem på hinanden følgende lige tal er 80. Bestem de fem tal.
Jeg skal så opstille en ligning ud fra dette, men har virkelig prøvet og prøvet, men uden resultat. Kan nogen hjælpe/give et hint?
Svar #1
13. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Da summen skal være 80, må det midterste tal være 80/5 = 16, så
12 + 14 + 16 + 18 + 20 = 80
12 + 14 + 16 + 18 + 20 = 80
Svar #3
13. november 2006 af dnadan (Slettet)
Som hjælp kan du opstille ligningen:
x+(x+2)+(x+4)+(x+6)+(x+8)=80
hvor x = den laveste af de 5 tal...
x+(x+2)+(x+4)+(x+6)+(x+8)=80
hvor x = den laveste af de 5 tal...
Skriv et svar til: Ligning 1.g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
