Matematik
ligninger
13. november 2006 af
Nørden12345 (Slettet)
er ikke helt sikker på nedenstående ligning, jeg har regnet ud.
x(-1/2)= -3/8 <=> division med -1/2 på begge sider
x= 3/4
kan det passe.?
x(-1/2)= -3/8 <=> division med -1/2 på begge sider
x= 3/4
kan det passe.?
Svar #2
13. november 2006 af Hindsborg (Slettet)
x(-1/2) = -3/8 <=> proportion kan vel bruges?
x(-1*8)=(2*-3) <=> -8x=-6
x= -6/-8 <=> x=3/4
Kan det passe? Er lidt usikker, lad vær med at tage det som et resultat før nogen har bekræftet det.
x(-1*8)=(2*-3) <=> -8x=-6
x= -6/-8 <=> x=3/4
Kan det passe? Er lidt usikker, lad vær med at tage det som et resultat før nogen har bekræftet det.
Svar #3
13. november 2006 af dnadan (Slettet)
#2 det er nu ej nødvendigt at gange 8 over på den anden side... Den nemmeste måde er:
-x/2=-3/8 G=R
Gang med 2 på begge sider:
-x/2 *2 =-3/8 *2 <=> -x=-6/8 <=> -x=-3/4
Gang med -1 på begge sider:
-1*(-x)=-3/4*(-1) <=> x= 3/4
For at tjekke dit svar indsætter du den fundne x-værdi ind i ligningen:
-x/2=-3/8 => 3/4 * (-1/2) = -3/8 <=> (-1*3/(4*2)=-3/8 <=> -3/8=-3/8, hermed er x=3/4 det rigtige svar
-x/2=-3/8 G=R
Gang med 2 på begge sider:
-x/2 *2 =-3/8 *2 <=> -x=-6/8 <=> -x=-3/4
Gang med -1 på begge sider:
-1*(-x)=-3/4*(-1) <=> x= 3/4
For at tjekke dit svar indsætter du den fundne x-værdi ind i ligningen:
-x/2=-3/8 => 3/4 * (-1/2) = -3/8 <=> (-1*3/(4*2)=-3/8 <=> -3/8=-3/8, hermed er x=3/4 det rigtige svar
Skriv et svar til: ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
