Matematik
Ligning
14. november 2006 af
groth (Slettet)
Nogle der kan hjælpe med denne ligning:
6988*(1,069)^x = 16000
6988*(1,069)^x = 16000
Svar #1
14. november 2006 af Miarv (Slettet)
Løsningen af ligningen forløber helt parallelt med metoden i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=278956
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=278956
Svar #2
14. november 2006 af Miarv (Slettet)
Eller undskyld, ikke helt parallelt, men du kommer en god del af vejen med metoden i linket, blot er denne ligning faktisk nemmere fra punktet:
ln(16000/6988)=x*ln(1.069) <=>
ln(16000/6988)/ln(1.069)=x
(udtrykket kan evt. forkortes)
ln(16000/6988)=x*ln(1.069) <=>
ln(16000/6988)/ln(1.069)=x
(udtrykket kan evt. forkortes)
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
