Matematik
Sandsynlighed
29. februar 2004 af
Export (Slettet)
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
Der er givet følgende tabel over sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel X:
P(X=0)=0,1 ; P(X=1)=0,3 ; P(X=2)=0,5 ; P(X=3)=0,1
Jeg skal nu bestemme middelværdi og spredning for X - det har jeg gjort.
Videre oplyses det, at en binomialfordelt stokastisk variabel Y med sandsynlighedsparameteren p antager samme værdier som X og har samme middelværdi som X.
Jeg skal nu bestemme p. Her er jeg på bar bund, så lidt hjælp vil være rart.
Til sidst er der givet en anden binomialfordelt stokastisk variabel Z, der også antager de samme værdier som X og som har samme spredning som X.
Her skal jeg bestemme de muligt værdier af sandsynlighedsparameteren for Z. Hvordan gør jeg det?
Der er givet følgende tabel over sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel X:
P(X=0)=0,1 ; P(X=1)=0,3 ; P(X=2)=0,5 ; P(X=3)=0,1
Jeg skal nu bestemme middelværdi og spredning for X - det har jeg gjort.
Videre oplyses det, at en binomialfordelt stokastisk variabel Y med sandsynlighedsparameteren p antager samme værdier som X og har samme middelværdi som X.
Jeg skal nu bestemme p. Her er jeg på bar bund, så lidt hjælp vil være rart.
Til sidst er der givet en anden binomialfordelt stokastisk variabel Z, der også antager de samme værdier som X og som har samme spredning som X.
Her skal jeg bestemme de muligt værdier af sandsynlighedsparameteren for Z. Hvordan gør jeg det?
Svar #1
01. marts 2004 af Brian (Slettet)
Middelværdien for en binomialfordelt stok. var. er n*p
n kender du allerede, og det som n*p åbenbart skal give har du lige regnet ud. Så det er bare at dividere over med n, så skulle du have p.
Et lignende trick må kunne gennemføres med formelen for spredning.
n kender du allerede, og det som n*p åbenbart skal give har du lige regnet ud. Så det er bare at dividere over med n, så skulle du have p.
Et lignende trick må kunne gennemføres med formelen for spredning.
Svar #2
01. marts 2004 af Export (Slettet)
Vil det sige at det bare er
E(Y)=n*p <=> p=E(Y)/n => p=1,6/4=0,4
E(Y)=n*p <=> p=E(Y)/n => p=1,6/4=0,4
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
