Matematik
Hexadecimale tal
16. november 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Hvad er dette?
Svar #2
16. november 2006 af fixer (Slettet)
Nu svarer jeg for første, sidste og eneste gang på eet af dine spørgsmål. Det er _ikke_ en chatside hvor du kan forvente at få svar på 17 min. Du skal såmænd være taknemmelig hvis nogen overhovedet svarer, eftersom det er aldeles frivilligt.
Hexadecimale tal er cifrene i 16-talssystemet. Systemet er et positionssystem ligesom det 10-talssystemet. Holder vi os til heltal gælder i titalssytemet at man længst til højre skriver enerne, til venstre derfor 10'erne, til venstre derfor 100'erne etc.
På samme måde skriver man i p-talssystemet til højre enerne, til venstre derfor p'erne, til venstre derfor p²'erne. I et p-talssystem er der p cifre. Hvis p > 10 suppleres med bogstaver.
Overført til de hexadecimale tal består det af cifrene:
1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F
hvor de numeriske værdier af bogstaverne er:
A=10, B=11, C=12, D=13, E=14, F=15
Til eksemple er det hexadecimale tal 6F det samme som 15 enerer + 6 16'erne, eller 96+15 = 111 decimalt.
Hexadecimale tal er cifrene i 16-talssystemet. Systemet er et positionssystem ligesom det 10-talssystemet. Holder vi os til heltal gælder i titalssytemet at man længst til højre skriver enerne, til venstre derfor 10'erne, til venstre derfor 100'erne etc.
På samme måde skriver man i p-talssystemet til højre enerne, til venstre derfor p'erne, til venstre derfor p²'erne. I et p-talssystem er der p cifre. Hvis p > 10 suppleres med bogstaver.
Overført til de hexadecimale tal består det af cifrene:
1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F
hvor de numeriske værdier af bogstaverne er:
A=10, B=11, C=12, D=13, E=14, F=15
Til eksemple er det hexadecimale tal 6F det samme som 15 enerer + 6 16'erne, eller 96+15 = 111 decimalt.
Skriv et svar til: Hexadecimale tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
