Matematik
TI-89: Implicit diff. + Lim faktor + polynomial
17. november 2006 af
Wolfsgruber (Slettet)
Hejsa :0)
Nogen som ved hvordan jeg indtaster følgende på TI-89?
Implicit differation: FX. (Y^3+3X^2*Y)´=13
Resultat: Y´=(-6X*Y)/(3Y^2+3X^2) <-- Udtryk for Y.
(Husk at det jo er Y-mærke --> Y´)
Lim faktor: FX. Lim, X->2(X^2+3X-5)
Resultat: =5
Polynomial: FX. (-X^3+4^2-X-6)/(X-2)
Resultat: = X^2+2X+3
På forhånd tak :0) (Bare hvis én gider at skrive kort hvilken funktion jeg skal bruge, og hvilken rækkefølge det skal indtastes i)
Nogen som ved hvordan jeg indtaster følgende på TI-89?
Implicit differation: FX. (Y^3+3X^2*Y)´=13
Resultat: Y´=(-6X*Y)/(3Y^2+3X^2) <-- Udtryk for Y.
(Husk at det jo er Y-mærke --> Y´)
Lim faktor: FX. Lim, X->2(X^2+3X-5)
Resultat: =5
Polynomial: FX. (-X^3+4^2-X-6)/(X-2)
Resultat: = X^2+2X+3
På forhånd tak :0) (Bare hvis én gider at skrive kort hvilken funktion jeg skal bruge, og hvilken rækkefølge det skal indtastes i)
Svar #1
17. november 2006 af mathon
d((y(x))^3+3x^2*y(x),x)
i øvtrigt er (y^3+3x^2*y)´=3y^2*dy/dx + 6xy + 3x^2*dy/dx
eller
(3x^2+3y^2)dy/dx +6xy
i øvtrigt er (y^3+3x^2*y)´=3y^2*dy/dx + 6xy + 3x^2*dy/dx
eller
(3x^2+3y^2)dy/dx +6xy
Svar #2
17. november 2006 af Wolfsgruber (Slettet)
Okay, men hvis jeg indtaster: d((y(x))^3+3x^2*y(x),x) i operationslinijen, så får jeg: (3*(y(x))^2+3*x^d/dy(y(x))+6*y(x)*x.
- Og det er jo ikke ligefrem resultatet...
- Og det er jo ikke ligefrem resultatet...
Svar #3
17. november 2006 af mathon
"F3", vælg limit(x^2+3x-5,x,2)"enter"
tast ((-x^3+4^2-x-6)/(x-2)
resultat -(x^2+2x+5)
og
IKKE X^2+2X+3 !!!
tast ((-x^3+4^2-x-6)/(x-2)
resultat -(x^2+2x+5)
og
IKKE X^2+2X+3 !!!
Skriv et svar til: TI-89: Implicit diff. + Lim faktor + polynomial
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
