Fysik

uelastisk stød

18. november 2006 af Tingo (Slettet)
Jeg har svært med at komme i gang med denne opgave:

Efter et sammenstød mellem to biler har politiet foretaget en række opmålinger på ulykkesstedet. Politiet har konstateret, at en holdende bil, hvis håndbremse har været trukket, bagfra er ramt af en kørende bil, der har efterladt bremsespor med længden

Svar #1
18. november 2006 af Tingo (Slettet)

ups - der smuttede noget af teksten..

Svar #2
18. november 2006 af Tingo (Slettet)

Prøver lige igen!

Jeg har svært med at komme i gang med denne opgave:

Efter et sammenstød mellem to biler har politiet foretaget en række opmålinger på ulykkesstedet. Politiet har konstateret, at en holdende bil, hvis håndbremse har været trukket, bagfra er ramt af en kørende bil, der har efterladt bremsespor med længden L1. Efter sammenstødet har bilerne sammenfiltrede bevæget sig stykket

Svar #3
18. november 2006 af Tingo (Slettet)

hvad sker der?
Er der et vist antal tegn man kan skrive??

Svar #4
18. november 2006 af Tingo (Slettet)

Prøver lige sidste gang:

Efter et sammenstød mellem to biler har politiet foretaget en række opmålinger på
ulykkesstedet. Politiet har konstateret, at en holdende bil, hvis håndbremse har
været trukket, bagfra er ramt af en kørende bil, der har efterladt bremsespor med
længden l1. Efter sammenstødet har bilerne sammenfiltrede bevæget sig stykket l2
med blokerede hjul. Friktionskoeficienten mellem hjul og asfalt er my. Den kørende
bils masse er m. Den holdende bils masse er M.

b) Bestem den kørende bils fart, v1, lige inden den begynder at bremse.
c) Bestem den energi, der er gået til deformation af bilerne.

Kan det være rigtigt at jeg i b) får et udtryk der ligner dette:
v1=sqrt(v2^2-2*g*my*x)

håber på en hjælpende hånd..

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2006 af Lurch (Slettet)

jeg får ikke det samme som dig. Prøv evt at skriv dine beregninger op

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2006 af Matrix (Slettet)

Svaret skal være
v1=sqrt(v2^2+2*g*my*l1)

,hvor v2 er bilens hastighed lige før stødet.

Så du har lige et fortegn forkert under kvadratrodstegnet og så ved jeg ikke hvorfor du bruger x i stedet for l1.

/Matrix!

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2006 af Lurch (Slettet)

Jeg får det samme som Matrix. Nu skal du så bare finde en måde at beskrive v2 på, ud fra de størrelser du kender

Svar #8
19. november 2006 af Tingo (Slettet)

Aha...Har fundet min fejl mht fortegnet - så nu får jeg også samme svar.
x'et er en skrivefejl, der skulle have stået l1.
Kan dog ikke helt se hvordan jeg skal kunne udtrykke v2...

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2006 af Lurch (Slettet)

brug samme fremgansmåde som den du brugte til at finde den anden hastighed. Se derudover på impulsbevarelse

Svar #10
19. november 2006 af Tingo (Slettet)

Jeg har brugt newtons 2 lov, for at finde v1.
Benytter jeg impulsbevarelse, får jeg så ikke et udtryk som indeholder v3 - de sammenfiltrede bilers hastighed? - eller er det mig der er helt gak?

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2006 af Østerbro (Slettet)

Hej
Hvorfor er det, det blir plus 2*g*my*l1? Jeg fik nemlig minus..

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2006 af Lurch (Slettet)

Hastigheden bilen har idet den rammer den anden bil:
2*a*s = v1^2 - v0^2
her er v1 hastigheden før den rammer den anden bil og v0 hastigheden før den bremser. a findes gennem newtons 2. lov.

2*(-u*g)*l1 = v1^2 - v0^2
v0^2 = v1^2 + 2*u*g*l1
a er negativ da accelerationen er modsat bevægelsen.

nu skal man bestemme v1. Kig først på impulsbevarelse for at finde den hastighed (u) begge biler bevæger sig med efter sammenstødet
mv1=(m+M)u

Det vides at de bevæger sig stykket l2 før de står stille. Igen anvendes newtons 2. lov og lidt kinematik
2*a*s = 0^2 - u^2

så skal der bare rodes lidt med ligninger for at finde v1

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. november 2013 af bounty' (Slettet)

Hvordan er i kommet frem til svaret i b? 

Altså: v1=sqrt(v2^2+2*g*my*l1)


Skriv et svar til: uelastisk stød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.