Matematik
funktion haster
19. november 2006 af
newroz (Slettet)
hey
mener i sådan
funktionen er sådan det var uden minus glemte
y = - 2/7x + 3
c) Beregn x når y = 4 .
4 = - 2/7x + 3
4-3= - 2/7x
1=- 2/7x
1/-2/7=-0,0714
hvorofr er det ike sådan for en anden siger at jeg skal gange 1*7 håber får svar
mener i sådan
funktionen er sådan det var uden minus glemte
y = - 2/7x + 3
c) Beregn x når y = 4 .
4 = - 2/7x + 3
4-3= - 2/7x
1=- 2/7x
1/-2/7=-0,0714
hvorofr er det ike sådan for en anden siger at jeg skal gange 1*7 håber får svar
Svar #1
19. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)
y = - 2/7x + 3
c) Beregn x når y = 4 .
4 = -2 / 7x + 3
Så minusser du 3 på begge sider og får
1 = -2 / 7x
Så ganger du med 7x på begge sider og får
1* 7x = -2
1*7x er jo bare 7x.
7x = -2
Dividerer med 7 på begge sider for at isolere x:
x = -2/7, altså -0,285714286
For at være sikker kan du sætte dette tal ind i ligningen, du havde fra starten:
- 2/7x + 3
-2 / 7* (-0,285714286) + 3, hvilket giver 4.
Svaret er altså -0,285714286
c) Beregn x når y = 4 .
4 = -2 / 7x + 3
Så minusser du 3 på begge sider og får
1 = -2 / 7x
Så ganger du med 7x på begge sider og får
1* 7x = -2
1*7x er jo bare 7x.
7x = -2
Dividerer med 7 på begge sider for at isolere x:
x = -2/7, altså -0,285714286
For at være sikker kan du sætte dette tal ind i ligningen, du havde fra starten:
- 2/7x + 3
-2 / 7* (-0,285714286) + 3, hvilket giver 4.
Svaret er altså -0,285714286
Svar #2
19. november 2006 af Lurch (Slettet)
nu skal I være enige om der står
y = -2/(7x) + 3
eller
y = -(2/7)x + 3
y = -2/(7x) + 3
eller
y = -(2/7)x + 3
Svar #3
19. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)
#2
God pointe.
Jeg tog det bare som y = -2/(7x) + 3
God pointe.
Jeg tog det bare som y = -2/(7x) + 3
Skriv et svar til: funktion haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
