Matematik
Lininger - "gåder" - osv.
20. november 2006 af
Sannaen (Slettet)
Har nogle forskellige opgaver, jeg har haft lidt problemer med og håber meget, at nogen kan hjælpe (: ! På forhånd tak.
2.) A function is defined as h(t) = t^2 -7.
a) State the dependent variable.
b) State the independent variable.
I denne opgave er jeg helt lost.. ærligt så er jeg ikke helt med på, hvad jeg egentligt skal fortage mig.
3) Given the functions a(x) = x^2 + 1 and b(x) = 2x + 1 write expressions for
a) a(a)
b) b(t)
c) a(2x)
d) b(x/3)
e) a(x+1)
f) b(x+h)
g) b(x-h)
h) a(b(x))
i) b(a(x))
I denne opgave sætter jeg bare (eks. i opg.b) t ind istedetfor x?
Og hvis det skal gøre sådan, sidder jeg jo stadig med ukendte "værdier", hvad fortager jeg mig med dem?
Desuden er der jo "2" ligninger /: Har aldrig prøvet den slags her før. Så jeg vil nok have en smule besbærligheder med forståelsen for disse.
5.) Given A(n) = n^2 + n – 6 find expressions for
a) A(n + 1)
b) A(n – 1)
c) 2A(n + 1) – A(n) + A(n – 1)
Denne opgave er nogenlunde af samme karakter som den forgangende. Jeg er ikke helt afklaret med, hvilke værdier jeg sætter ind hvor og hvad jeg gør med "2" ukendte værdier.
11.) Write each of the following functions using mathematical notation.
(a) The input is multiplied by 7.
(b) Five times square of the input is subtracted from twice the cube of the input.
(c) The output is 6.
(d) The input is added to the reciprocal of the input.
(e) The input is multiplied by 11 and the 6 is subtracted from this. Finally, 9 is divided by this result.
Denne "gåde" er jeg bare kørt lidt død i hehe.. I kender det sikkert. Jeg beder ikke om en løsning på den men måske bare et lille hint, eller noget som kunne få det hele til at se en smule mere klart ud.
2.) A function is defined as h(t) = t^2 -7.
a) State the dependent variable.
b) State the independent variable.
I denne opgave er jeg helt lost.. ærligt så er jeg ikke helt med på, hvad jeg egentligt skal fortage mig.
3) Given the functions a(x) = x^2 + 1 and b(x) = 2x + 1 write expressions for
a) a(a)
b) b(t)
c) a(2x)
d) b(x/3)
e) a(x+1)
f) b(x+h)
g) b(x-h)
h) a(b(x))
i) b(a(x))
I denne opgave sætter jeg bare (eks. i opg.b) t ind istedetfor x?
Og hvis det skal gøre sådan, sidder jeg jo stadig med ukendte "værdier", hvad fortager jeg mig med dem?
Desuden er der jo "2" ligninger /: Har aldrig prøvet den slags her før. Så jeg vil nok have en smule besbærligheder med forståelsen for disse.
5.) Given A(n) = n^2 + n – 6 find expressions for
a) A(n + 1)
b) A(n – 1)
c) 2A(n + 1) – A(n) + A(n – 1)
Denne opgave er nogenlunde af samme karakter som den forgangende. Jeg er ikke helt afklaret med, hvilke værdier jeg sætter ind hvor og hvad jeg gør med "2" ukendte værdier.
11.) Write each of the following functions using mathematical notation.
(a) The input is multiplied by 7.
(b) Five times square of the input is subtracted from twice the cube of the input.
(c) The output is 6.
(d) The input is added to the reciprocal of the input.
(e) The input is multiplied by 11 and the 6 is subtracted from this. Finally, 9 is divided by this result.
Denne "gåde" er jeg bare kørt lidt død i hehe.. I kender det sikkert. Jeg beder ikke om en løsning på den men måske bare et lille hint, eller noget som kunne få det hele til at se en smule mere klart ud.
Svar #1
20. november 2006 af allan_sim
#0.
Opgave 2: Du skal tænke på, hvilken af værdierne t og h(t) som afhænger af den anden. Den ene kan du vælge frit, men i det øjeblik, du har valgt en værdi, så er den anden fastlagt.
Opgave 3: Du skal blot sætte ind, som du skriver. Der kommer så et udtryk frem, som du efter evt. reducering ikke kan gøre mere ved.
Opgave 5: Det samme her - de er blot lidt mere komplicerede. Lad mig tage den første som eksempel:
A(n+1) = (n+1)²+(n+1)-6 = n²+2n+1+n+1-6 = n²+3n-4
OPgave 11: Indfør x for "input" og skriv op, hvad der gøres. I b) får du eksempelvis f(x)=2*x³-5*x².
Giver det bedre mening nu?
Opgave 2: Du skal tænke på, hvilken af værdierne t og h(t) som afhænger af den anden. Den ene kan du vælge frit, men i det øjeblik, du har valgt en værdi, så er den anden fastlagt.
Opgave 3: Du skal blot sætte ind, som du skriver. Der kommer så et udtryk frem, som du efter evt. reducering ikke kan gøre mere ved.
Opgave 5: Det samme her - de er blot lidt mere komplicerede. Lad mig tage den første som eksempel:
A(n+1) = (n+1)²+(n+1)-6 = n²+2n+1+n+1-6 = n²+3n-4
OPgave 11: Indfør x for "input" og skriv op, hvad der gøres. I b) får du eksempelvis f(x)=2*x³-5*x².
Giver det bedre mening nu?
Svar #2
21. november 2006 af Sannaen (Slettet)
#1
opg. 2
Her står det mig lidt uklart, hva du mener.
opg. 3
Forsøger jeg mig med. Men hvad mener du med: Der kommer så et udtryk frem.? Udtryk?
Opg. 5
Har jeg forsøgt mig med. Finder mening i dit eksempel. Her forsøger jeg selv (er det korrekt?:
5.) Given A(n) = n² + n – 6 find expressions for
b)A(n – 1)
A(n – 1) = (n – 1) ²+(n – 1)-6 = n²+2n-1+n-1-6= n²+3n-8
Og den næste forvirre mig virkelig /: Hvad sætter jeg ind hvor ?
c)2A(n + 1) – A(n) + A(n – 1)
Prøver mig lidt nærmere frem med opg. 11 , så nemlig lige at jeg havde lavet en fejl der (:
Men ellers tusind tak for din besvarelse!
opg. 2
Her står det mig lidt uklart, hva du mener.
opg. 3
Forsøger jeg mig med. Men hvad mener du med: Der kommer så et udtryk frem.? Udtryk?
Opg. 5
Har jeg forsøgt mig med. Finder mening i dit eksempel. Her forsøger jeg selv (er det korrekt?:
5.) Given A(n) = n² + n – 6 find expressions for
b)A(n – 1)
A(n – 1) = (n – 1) ²+(n – 1)-6 = n²+2n-1+n-1-6= n²+3n-8
Og den næste forvirre mig virkelig /: Hvad sætter jeg ind hvor ?
c)2A(n + 1) – A(n) + A(n – 1)
Prøver mig lidt nærmere frem med opg. 11 , så nemlig lige at jeg havde lavet en fejl der (:
Men ellers tusind tak for din besvarelse!
Svar #3
22. november 2006 af allan_sim
#2.
Opg. 2
Det er tale om en funktion. Hvad ville du gøre, hvis du skulle udregne tilfælige funktionsværdier? Eller sagt på en anden måde: Hvordan ved du, hvad funktionsværdierne bliver?
Opg. 3
Med et udtryk mener jeg, at du ikke skal have et tal ud som resultat - dit resultat kommer til at indeholde størrelser, du ikke kender værdien af. Dem lader du så blot stå, når du har reduceret.
Eksempel f)
b(x+h) = 2*(x+h)+1 = 2x+2h+1
Opg. 5
Du har lavet en regnefejl:
A(n-1) = (n-1)²+(n-1)-6 = n²-2n+1+n-1-6 = ...
Lad mig starte på den næste:
2*A(n+1) - A(n) + A(n-1) = 2*(n+1)²+(n+1)-6 - (n²+n-6) + (n-1)²+(n-1)-6 = ...
Du kan med fordel benytte resultaterne fra de to andre spørgsmål i den opgave.
Opg. 2
Det er tale om en funktion. Hvad ville du gøre, hvis du skulle udregne tilfælige funktionsværdier? Eller sagt på en anden måde: Hvordan ved du, hvad funktionsværdierne bliver?
Opg. 3
Med et udtryk mener jeg, at du ikke skal have et tal ud som resultat - dit resultat kommer til at indeholde størrelser, du ikke kender værdien af. Dem lader du så blot stå, når du har reduceret.
Eksempel f)
b(x+h) = 2*(x+h)+1 = 2x+2h+1
Opg. 5
Du har lavet en regnefejl:
A(n-1) = (n-1)²+(n-1)-6 = n²-2n+1+n-1-6 = ...
Lad mig starte på den næste:
2*A(n+1) - A(n) + A(n-1) = 2*(n+1)²+(n+1)-6 - (n²+n-6) + (n-1)²+(n-1)-6 = ...
Du kan med fordel benytte resultaterne fra de to andre spørgsmål i den opgave.
Skriv et svar til: Lininger - "gåder" - osv.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
