Matematik
ydelse ved lån
20. november 2006 af
Shase (Slettet)
(G)50000kr (r)rente 0,14% (Y)2000kr Find antal ydelser (n)
Har jeg så ret når jeg siger:
n = log(G/Y)/
log(1+r)
n = log(50000/2000)/
log(1,0014)
n = 2300,81
Synes bare det virker lidt off
Har jeg så ret når jeg siger:
n = log(G/Y)/
log(1+r)
n = log(50000/2000)/
log(1,0014)
n = 2300,81
Synes bare det virker lidt off
Svar #1
20. november 2006 af mathon
G = y/r[1-(1+r)^(-n)]
50000 = 2000/0.0014[1-1.0014^(-n)]
50000*0.0014/2000 = 1-1.0014^(-n)
1.0014^(-n) = [1-50000*0.0014/2000]
(-n)*log(1.0014) = log[1-50000*0.0014/2000]
-n = log[1-50000*0.0014/2000]/log(1.0014)
n = -[log[1-50000*0.0014/2000]/log(1.0014)]
n = 25.4658
50000 = 2000/0.0014[1-1.0014^(-n)]
50000*0.0014/2000 = 1-1.0014^(-n)
1.0014^(-n) = [1-50000*0.0014/2000]
(-n)*log(1.0014) = log[1-50000*0.0014/2000]
-n = log[1-50000*0.0014/2000]/log(1.0014)
n = -[log[1-50000*0.0014/2000]/log(1.0014)]
n = 25.4658
Svar #2
20. november 2006 af Shase (Slettet)
Cool. Så den formel på et løsark, men havde kun brugt parenteser. Men nu dur den fint nok på min lommerregner. takker
Skriv et svar til: ydelse ved lån
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
