Matematik
Lininger - 1 ret. 1 hjælp. 1 alt
21. november 2006 af
Sannaen (Slettet)
Den første har jeg fået hjælp til.
Den anden har jeg forsøgt, men er ikke helt sikker på den.
I den trejde er jeg lost.
5.) Given A(n) = n² + n – 6 find expressions for
a) A(n + 1)
A(n+1) = (n+1)²+(n+1)-6 = n²+2n+1+n+1-6 = n²+3n-4
b) A(n – 1)
A(n – 1) = (n – 1) ²+(n – 1)-6 = n²+2n-1+n-1-6= n²+3n-8
c) 2A(n + 1) – A(n) + A(n – 1)
Den anden har jeg forsøgt, men er ikke helt sikker på den.
I den trejde er jeg lost.
5.) Given A(n) = n² + n – 6 find expressions for
a) A(n + 1)
A(n+1) = (n+1)²+(n+1)-6 = n²+2n+1+n+1-6 = n²+3n-4
b) A(n – 1)
A(n – 1) = (n – 1) ²+(n – 1)-6 = n²+2n-1+n-1-6= n²+3n-8
c) 2A(n + 1) – A(n) + A(n – 1)
Svar #1
21. november 2006 af Riemann
i b) har du udregnet den første parentes forkert. Det rigtige er:
A(n – 1) = (n – 1)^2+(n – 1)-6 =n^2+1^2-2n+n-1-6
i c) skal du bruge de udtryk du har bestemt i a) og b) og desuden udtrykket for A(n) i opgaveformuleringen.
A(n – 1) = (n – 1)^2+(n – 1)-6 =n^2+1^2-2n+n-1-6
i c) skal du bruge de udtryk du har bestemt i a) og b) og desuden udtrykket for A(n) i opgaveformuleringen.
Svar #2
22. november 2006 af Sannaen (Slettet)
Tusind tak for din besvarelse Riemann
Men kan du uddyde lidt i opg. c?
2((n²+3n-4)-( n² + n – 6) + (n²+1²-n-7))
Sådan her ?
Men kan du uddyde lidt i opg. c?
2((n²+3n-4)-( n² + n – 6) + (n²+1²-n-7))
Sådan her ?
Svar #4
22. november 2006 af Sannaen (Slettet)
Lækkert !!!!
2((n²+3n-4)-( n² + n – 6) + (n²+1²-n-7))
= 2n²+6n-8 - 2n² + 2n + 12 + 2n² + 2² -2n - 14
= 6n + 2n² + 2² -2
Kan min reducering passe?
2((n²+3n-4)-( n² + n – 6) + (n²+1²-n-7))
= 2n²+6n-8 - 2n² + 2n + 12 + 2n² + 2² -2n - 14
= 6n + 2n² + 2² -2
Kan min reducering passe?
Skriv et svar til: Lininger - 1 ret. 1 hjælp. 1 alt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
