Matematik

vektor grad beregning

22. november 2006 af Merit-HB (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er to vektorer givet ved

VektorA = (3, t-2) og VektorB = (2,7-t), t element i de réelle tal

bestem for t = -2 gradtalllet for vinklen mellem vektorA og vektorA+B

bud: i bund og grund handler det vel om og bruge formen for udregnelse af vinkler ved vektorregning

altså CosV = VektorA*VektorB / (LængdeVektorA*LængdeVektorB

men det er jo sådan at der kommer til og indgå en del ukendte, altså t'er

har prøvet og kigge lidt på det og har fået de to vektorer vi skal regne vinkelen mellem til og være

vektorA (3,t-2) som opgaven fortæller

og har regnet VektorA+B til og være (5,-t^2+9t-14)

skal jeg så blot sætte dem ind i ligningen og så ende med og finde t ud fra ligningen.

ligningen må så være

, ja det bliver en meget mystisk ligning, så mystisk jeg tror jeg er på afveje

der kommer til og stå enormt mange t'er i ligningen både under og over brøkstregen

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Du har ret i dit bud på hvilken formel vi skal benytte.

For t=-2, har vi:


VektorA = (3, -2-2) = (3,-4)
VektorB = (2,7-(-2)) = (2,9)
Vektor A+B = (3+2,-4+9) = (5,5)

Nu kan du så indsætte i vinkel-formlen.

Svar #2
22. november 2006 af Merit-HB (Slettet)

Haha for fanden da for en gang kan ikke se skoven for bare træer

Sad og regnede med t som ukendt

du har da ganske ret Waterhouse det giver jo altsammen mening da t=-2

tak !

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2006 af mathon

standardformel:

v = cos^-1[(a*a_b)/(|a|*|a_b|)], hvor a_b betyder a+b og (a*a_b) er prikproduktet


a*a_b = -5
|a|= 5
|a_b| = sqr(50)

...beregn selv v


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2006 af mathon

når du i første omgang IKKE har benyttet t=-2

bliver udtrykket

cos^-1[(1/2)*sqr(2)*(t+1)/sqr(t^2-4t+13)],


hvis du har fået noget lignende, roterer den slet ikke så skævt endda!

Svar #5
22. november 2006 af Merit-HB (Slettet)

tak for al hjælpen

har regnet på det og har fået vinklen til og være

V = 98,13 grader

der var en del ekstra decimaler og vidste ikke hvor jeg skulle slutte så tog bare 2 decimaler

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2006 af mathon

RIGTIGT beregnet!!! :-)

Skriv et svar til: vektor grad beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.