Matematik

Lininger - Haster - 3 opg.

23. november 2006 af Sannaen (Slettet)
2) Denne matematiske funktion er defineret som h(t) = t² -7.

a) Find den afhængige variabel
b) Find den uafhængige variabel
/: ? Denne forstår jeg intet af !

b) x + y = 19, -x + y =1
Hvad gør jeg her ?

c) b(x/3)
= 2 (x / 3) + 1 => 2x / 6 + 1
Denne opgave er forkert.. Men hvad gør jeg lige, for at regne den korrekt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af mathon

h(t) = t² -7

a)
t kan variere helt frit eller uafhængigt

h(t) er derimod helt afhængig af, hvilken værdi t antager, hvilket også ligger i skrivemådeen h(t) "h som en funktion af t" eller udtrykt lidt anderledes "h i sin afhængighed af t"

kort:
t er den uafhængige variabel
h(t) er den afhængige variable

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2006 af mathon

t er den uafhængige variabel --> t er den uafhængige variable

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2006 af me_strix (Slettet)

2) Denne matematiske funktion er defineret som h(t) = t² -7.

a) Find den afhængige variabel
b) Find den uafhængige variabel

Jeg vil mene at den uafhængige variabel er t og den afhængige variabel er h.
Det er fordi h's værdi afhænger af t's værdi.

b) x + y = 19, -x + y =1

Isolere x i begge ligninger. Derefter sæt dem lig med hinanden, så kan du isolere y. Sæt så y ind i x + y = 19 eller -x + y =1 og isolere x.

Mener du "b(x/3)=2(x/3)+1" I opgave c)??

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2006 af mathon

I: x + y = 19
II: -x + y =1 ....(læg I og II sammen)

2y = 20
y = 10....substituer y=10 i I,
hvilket
giver

x + 10 = 19,
hvoraf

x = 9

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2006 af allan_sim

#0.

Første opgave:
Funktionsværdien afhænger af, hvilke tal du indsætter i funktionen. Den variabel hvor du indsætter tal i stedet for er således uafhængig, mens funktionsværdien er afhængig. Giver det mening?

Anden opgave:
Der er tale om to ligninger med to ubekendte. De kan løses på flere måder, og jeg ved af gode grunde ikke, hvad I har lært :-)

Eksempelvis kan du lægge ligningerne sammen. Derved går x ud, og du har én ligning tilbage, hvor y er den eneste ubekendte. Løs denne og indsæt i en af ligningerne for at finde x.
Alternativt kan du isolere x i den ene ligning, sætte udtrykket ind i den anden ligning og finde y ved at løse den. Herefter sætter du y-værdien tilbage i den første ligning og finder x.

Tredje opgave:
Det fremgår ikke, hvad dit b er for noget, men jeg formoder, at du mener et lighedstegn på sidste linje, hvor du har brugt en pil. Er det tilfældet, har du lavet en regnefejl, idet man ganger et tal med en brøk ved at gange tallet i tælleren - ikke i både tæller og nævner, som du har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2006 af mathon

b(x/3) = 2 (x / 3) + 1...gang med 3

b*x = 2*x + 3
(b-2)x = 3

x = 3/(b-2)


Svar #7
23. november 2006 af Sannaen (Slettet)

1000 Tak for jeres hjælp !!!! Det har sandelig været brugbare svar !

Jeg glemte at skrive noget til den ene opg. Det kommer her:

a(x) = x² + 1 and b(x) = 2x + 1

c) b(x/3)
= 2 (x / 3) + 1 => 2x / 6 + 1
Denne opgave er forkert.. Men hvad gør jeg lige, for at regne den korrekt ud?

Svar #8
23. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Ingen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2006 af allan_sim

#8.
Læs sidste del af #5 en gang mere. Hvad siger facit?

Svar #10
23. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#9 Ved ikke hvad facit er.
#7 Er alt jeg har. inkl. egen udregning... som koksede lidt..

Jeg forstår ikke helt hvad du mener...

= 2 (x / 3) + 1 = 2x / 3 + 1
Er det sådan du mener ^^ ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Undskyld mig, men hvorfor kan du dog ikke holde dig til én tråd om denne opgave? Det er simpelthen håbløst misbrug af forummet!

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. november 2006 af mathon

#0

b(x) = 2x + 1

b(x/3) = 2(x/3) + 1 = 2x/3 + 3/3 = (2x+3)/3

...man ganger en brøk med et tal ved at gange i tælleren og ikke det der nævnerpjat...


...der bliver lidt forskellige facits efterhånden som opgaveteksten "afdækkes" på nærmest arkæologisk vis... :)

Skriv et svar til: Lininger - Haster - 3 opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.