Matematik

Samme længder...??

23. november 2006 af ASLAK (Slettet)
hejsa, håber at der er nogle der lige kan hjælpe mig med følgende opgave:

Bestem tallet k, så vektorerne:

b=(8,4) og c=(1,k)

har samme længde?

Nogle der lige kan fortælle mig hvad der vil være smartest at gøre i starten i denne opgave??

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af CrackerBoy (Slettet)

du ved at længden af en vektor er:
___________
L = \/(a^2 + b^2)

og de to længder skal være lig med hinanden:

_____________ _____________
\/(a1^2 + b1^2) = \/(a2^2 + b2^2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2006 af CrackerBoy (Slettet)

det der skal i øvrigt forestille kvadratrodstegn, men de øverste streger er vist blevet rykker helt til venstre, i stedet for at være over det de skal dække...

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2006 af me_strix (Slettet)

længden af b er kvardratrod(8^2+4^2)=80

k^2 må så være 80-1 = 79.

Svar #4
23. november 2006 af ASLAK (Slettet)

okay ...tak for hjælpen du :)

Svar #5
23. november 2006 af ASLAK (Slettet)

du ved at længden af en vektor er:
___________
L = \/(a^2 + b^2)

????

er det følgende du mener:
L = \/(a1^2 + a2^2)

Svar #6
23. november 2006 af ASLAK (Slettet)

#3: altså jeg forstår hvordan du finder længden af vektorer b, men hvorfor siger du så følgende:

k^2 må så være 80-1 = 79.

????

Svar #7
24. november 2006 af ASLAK (Slettet)

altså det jeg er nået frem til indtil videre er følgende:

sqrt(8^2+4^2)=sqrt(1^2+k^2)

sqrt(64+16)=sqrt(1+k^2)

sqrt(80)=sqrt(1+k^2)

hvad gør jeg så???

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2006 af mathon

b=(8,4) og c=(1,k)

|b| = |c|

sqr(8^2+4^2) = sqr(1^2+k^2)


8^2+4^2 = 1^2+k^2.......

Skriv et svar til: Samme længder...??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.