Kemi
Totalt lost...
24. november 2006 af
kuldioxid (Slettet)
hej.. har fået en meget forvirrende opgave.. for mig i hvert fald..
"20,00 mL H2SO4-opløsning titreres med 0,0918M NaOH til 2. ækvivalenspunkt (det vil sige, at begge svovlsyrens hydroner netop neutraliseres af NaOH) Der anvendes 17,54 mL NaOH-opløsning.
Beregn c(H2SO4)."
Hva ska jeg gøre, det er med 2. ækvivalentspunkt forvirrer mig..
På forhånd tak!!
"20,00 mL H2SO4-opløsning titreres med 0,0918M NaOH til 2. ækvivalenspunkt (det vil sige, at begge svovlsyrens hydroner netop neutraliseres af NaOH) Der anvendes 17,54 mL NaOH-opløsning.
Beregn c(H2SO4)."
Hva ska jeg gøre, det er med 2. ækvivalentspunkt forvirrer mig..
På forhånd tak!!
Svar #1
24. november 2006 af mathon
på støkiometrisk form:
H2SO4 + 2NaOH --> Na2SO4 + 2H2O
I: 2_Mol NaOH ækvivalerer 1_Mol H2SO4
brugt mol-mængde NaOH:
17.54_mL 0.0918_M NaOH-opløsning indeholder:
17.54_mL*0.0918_mMol/mL = 1.61017_mMol NaOH
beregning af antal mol reageret H2SO4:
ved anvendelse af I
fås
reageret H2SO4: 1.61017_mMol/2 = 0.805086_mMol
disse 0.805086_mMol H2SO4 har oprindelig befundet sig i volumenet 20,00 mL
hvilket koncentrationsmæssigt
kan beregnes
til
c = 0.805086_mMol/20,00_mL = 0.040254_mMol/mL = 0.040254_Mol/L,
hvorfor
svovlsyren var 0.040254_M
Svar #4
24. november 2006 af mathon
"til 2. ækvivalenspunkt (det vil sige, at begge svovlsyrens hydroner netop neutraliseres af NaOH)",
hvilket giver:
H2SO4 + 2NaOH --> Na2SO4 + 2H2O at beregne ud fra.
"til 1. ækvivalenspunkt (det vil sige, at kun én af svovlsyrens hydroner netop neutraliseres af NaOH" ville have givet
H2SO4 + NaOH --> NaHSO4 + H2O at beregne ud fra.
så, "det var bare svaret"!
hvilket giver:
H2SO4 + 2NaOH --> Na2SO4 + 2H2O at beregne ud fra.
"til 1. ækvivalenspunkt (det vil sige, at kun én af svovlsyrens hydroner netop neutraliseres af NaOH" ville have givet
H2SO4 + NaOH --> NaHSO4 + H2O at beregne ud fra.
så, "det var bare svaret"!
Skriv et svar til: Totalt lost...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
