Matematik
Funktion og differentialkvotienten
25. november 2006 af
Paja (Slettet)
En funktion er bestemt ved
f(x) = x4 4x2
b) Bestem funktionens fortegn (hvornr er funktionsvrdierne positive?/negative?)
differentialkvotienten
c) d) Find de x-værdier som giver en vandret tangent (f'(x) = 0)
Er der nogen der kan hjælpe mig...
En funktion er bestemt ved
f(x) = x4 4x2
b) Bestem funktionens fortegn (hvornr er funktionsvrdierne positive?/negative?)
differentialkvotienten
c) d) Find de x-værdier som giver en vandret tangent (f'(x) = 0)
Er der nogen der kan hjælpe mig...
Svar #1
25. november 2006 af allan_sim
#0.
Jeg formoder, at du mener funktionen
f(x) = x^4+4x^2
b)
Start med at løse ligningen f(x)=0 ved hjælp af nulreglen og lav en fortegnslinje efterfølgende.
c)
Udnyt de regneregler der fælder for bestemmelse af differentialkvotienter.
Specielt gælder, at hvis f(x)=x^n, så er f'(x)=n*x^(n-1)
d)
Løs den ved hjælp af nulreglen.
Hvis det ikke er hjælp nok, må du omhyggeligt skrive, hvad du helt præcist har problemer med.
Jeg formoder, at du mener funktionen
f(x) = x^4+4x^2
b)
Start med at løse ligningen f(x)=0 ved hjælp af nulreglen og lav en fortegnslinje efterfølgende.
c)
Udnyt de regneregler der fælder for bestemmelse af differentialkvotienter.
Specielt gælder, at hvis f(x)=x^n, så er f'(x)=n*x^(n-1)
d)
Løs den ved hjælp af nulreglen.
Hvis det ikke er hjælp nok, må du omhyggeligt skrive, hvad du helt præcist har problemer med.
Skriv et svar til: Funktion og differentialkvotienten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
