Matematik
Trekant og Cirkel
25. november 2006 af
Montavr (Slettet)
En trekants areal er bestemt ved dens højde og den grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenæhng..
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal.
Men indtil videre har jeg skrevet:
A(cirkel) = Pi * R^2
A(trekant) = 1/2*h*g
1/2*h*g = Pi * R^2
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenæhng..
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal.
Men indtil videre har jeg skrevet:
A(cirkel) = Pi * R^2
A(trekant) = 1/2*h*g
1/2*h*g = Pi * R^2
Svar #2
25. november 2006 af Montavr (Slettet)
Ehmm.. okey, men er det bare det.. fordi der står jo : Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenæhng..
Svar #4
25. november 2006 af Montavr (Slettet)
Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.
Det jeg har gjort er det her:
1/2*h*g = Pi * r^2 <=>
(1/2*h*g)/Pi = r^2
kvadratroden til (1/2*h*g)/Pi = r
er det rigtigt, eller mangler jeg noget, eller er det helt forkert?
Det jeg har gjort er det her:
1/2*h*g = Pi * r^2 <=>
(1/2*h*g)/Pi = r^2
kvadratroden til (1/2*h*g)/Pi = r
er det rigtigt, eller mangler jeg noget, eller er det helt forkert?
Skriv et svar til: Trekant og Cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
