Matematik
Eksponentiel funktion
26. november 2006 af
Paja (Slettet)
Varmeoverføringsevnen (k-værdien) for vinduer med to lag glas afhænger af afstanden d mellem lagene. For en bestemt type glas gælder
k = 5,2*d^-0,21
a) Hvad er k-værdien hvis afstanden mellem lagene er henholdsvis 4mm og 7mm
5,2*4^-0.21=3.88661 k-værdien varmeoverføringsevnen
5.2*7^-0.21=3.45567 k-værdien varmeoverføringsevnen
b) Hvor mange procent falder k-værdien med, hvis afstanden mellem glaslagene øges med 10%. Og hvis afstanden mellem lagene fordobles
? er der nogen der kan hjælpe mig
c) Hvor mange procent skal man ge afstanden med, hvis man nsker at reducere k-værdien med 5%
? og også meget gerne hjælp her
k = 5,2*d^-0,21
a) Hvad er k-værdien hvis afstanden mellem lagene er henholdsvis 4mm og 7mm
5,2*4^-0.21=3.88661 k-værdien varmeoverføringsevnen
5.2*7^-0.21=3.45567 k-værdien varmeoverføringsevnen
b) Hvor mange procent falder k-værdien med, hvis afstanden mellem glaslagene øges med 10%. Og hvis afstanden mellem lagene fordobles
? er der nogen der kan hjælpe mig
c) Hvor mange procent skal man ge afstanden med, hvis man nsker at reducere k-værdien med 5%
? og også meget gerne hjælp her
Svar #1
26. november 2006 af LouisP (Slettet)
for 4mm: du indsætter 4,4 i stedet for 4, da
4,4= 4+10%4, så for du en k værdi der svarer til at afstanden mellem glaslagene er øget med 10%
C)1. isoler d
2. derefter tager du k og trækker fem procent fra, så skulle du gerne få en d værdi du hvormed du kan udregne hvor mange procent den er steget med.
4,4= 4+10%4, så for du en k værdi der svarer til at afstanden mellem glaslagene er øget med 10%
C)1. isoler d
2. derefter tager du k og trækker fem procent fra, så skulle du gerne få en d værdi du hvormed du kan udregne hvor mange procent den er steget med.
Skriv et svar til: Eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
