Matematik

3 ubekendte

27. november 2006 af Hindsborg (Slettet)
1) x=8-y
2) 2x=-1+z
3) y=12-z

Kan nogen hurtig hjælpe med at finde frem til én ubekendt, samt give en god redegørelse for fremgangsmåden. Jeg har tygget på det her i alt for lang tid nu :/ og kommer frem til forkerte resultater konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja, det kan jeg, men du starter med selv at skrive hvad du er kommet frem til -- med mellemregninger -- for jeg vil være sikker på at du rent faktisk har prøvet og ikke bare vil have os andre til at lave opgaven for dig.

Svar #2
27. november 2006 af Hindsborg (Slettet)

Så typisk. Jeg har fundet min fejl. Undskyld for indlægget. Man sidder og glor sig dum i sine regnestykker nogle gange.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Start med at kigge på ligning 1 og 2.

1) x=8-y
2) 2x=-1+z

Du skal have det samme til at stå på den ene side af ligmed-tegnet, hvorefter du kan sætte ligningernes modsatte sider "sammen".

Du kan derfor gange ligning (1) med 2 på begge sider af ligmed-tegnet.

x=8-y => 2x=16-2y

Nu er "venstre-siderne" ens, og derfor kan de sættes mod hinanden.

-1+z = 16-2y

Hvoraf z kan isoleres til:

z = 17-2y

Dette kan indsættes i:

y = 12-z

y = 12 - 17 + 2y

-y = -5

y = 5

Svar #4
27. november 2006 af Hindsborg (Slettet)

I know, havde egentlig lavet et indlæg før. - men som skrevet, så var jeg ved at blive skør af det skidt, jeg fandt frem til... No matters, den er klaret :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Hehe. Helt i orden. :)

Svar #6
27. november 2006 af Hindsborg (Slettet)

Ellers tusind tak for responsen zeta! - Min fejl sad i noget af det første :/

Svar #7
27. november 2006 af Hindsborg (Slettet)

Men fair nok, vil da ikke ha' der ska være i tvivl om jeg snyder, så kopierer lige mine mellemregninger ind ( har lavet det anderledes, ergo burde der ikke være tvivl):

I x=8-y <=> y=8-z
II 2x=-1+z
III y=12-z

------------
I+III:

8-x=12-z <=> z=4+x

Her indsætter jeg i ligning II

2x=-1+(4+x) <=> x=3

Indsætter x i ligning I

3=8-y <=> y=5

Den burde vidst være i vinkel nu - men forstår godt tanken i det det #1 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2006 af mathon

hvorfor ny tråd?
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=282804

Skriv et svar til: 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.