Matematik

Hvad går opgaven ud på??!

29. november 2006 af Gold-digga (Slettet)
Jeg forstår ikke lige hvad selve opgaven går ud på!!

" For hvilke tal a, ax^2 +3x-6=0 to løsninger? Løs derefter ligningen for a=3 og a =-3."

Skal jeg finde ud af hvad a er, men det står jo til sidst?! Forstår ikke.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2006 af sigmund (Slettet)

1) Du skal finde de tal a, for hvilke der er to løsninger. To løsninger finder du netop når diskriminanten er negativ (d<0). For at finde a, skal du således løse en ulighed.

2) Sæt a lig 3 hhv. -3, og løs ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2006 af palaska (Slettet)

For at ligningen kan være en andengradsligning, skal "a" erstattes af et tal, f.eks.: 2x^2+3x-6

Du skal altså finde ud af for hvilke a, ligningen vil have to løsninger.

Sådan forstår jeg opgaven-

Hint: som du nok ved har en andengradsligning 2 løsninger, hvis diskriminanten d er større end 0...

Først derefter skal du bruge resten af oplysningerne (a=3, a=-3)

Håber det hjalp, ellers skriv igen...

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2006 af palaska (Slettet)

Til sigmund: bytter du ikke lidt rundt på noget?

Svar #4
29. november 2006 af Gold-digga (Slettet)

Jaaaaah... Hvem af Jer skal jeg tro på?! Jeg er lidt forvirret.. Men lidt hjalp det da..!

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2006 af palaska (Slettet)

Du skal tro på mig... Hvis diskriminanten er POSITIV, så har ligningen to løsninger... Sigmund bytter rundt på det...

Skriv endelig hvis du sidder fast... :-)

Svar #6
29. november 2006 af Gold-digga (Slettet)

Hehe.. det gør jeg så! Men du har ret i at hvis diskriminanten er positiv, er der 2 løsninger!
Hehe.. (:

Skriv et svar til: Hvad går opgaven ud på??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.