Matematik
Grafer....
30. november 2006 af
ljn (Slettet)
jeg har en opgave hvor jeg for følgende oplyst:
Ved 0 grader er ilts opløselighed i vand 15 mg, og for hver grad temperaturen stiger, falder opløseligheden med 0,3 mg.
Tegn en graf for den funktion.
Det vil så sige at skæring med y-aksen er 15 og hældningskofficienten er 0,3.
Og da det jo bare er en lineær funktion så hedder forskriften vel 0,3x+15.
Skal jeg så bare indsætte nogle tal for at tegne grafen?
Ved 0 grader er ilts opløselighed i vand 15 mg, og for hver grad temperaturen stiger, falder opløseligheden med 0,3 mg.
Tegn en graf for den funktion.
Det vil så sige at skæring med y-aksen er 15 og hældningskofficienten er 0,3.
Og da det jo bare er en lineær funktion så hedder forskriften vel 0,3x+15.
Skal jeg så bare indsætte nogle tal for at tegne grafen?
Svar #1
30. november 2006 af Lurch (Slettet)
husk at opløseligheden FALDER ved hver grad, så
y = -0,3x + 15
For at tegne kan du bare regne et punkt udover det du allerede kender (0,15) og tegne linien
y = -0,3x + 15
For at tegne kan du bare regne et punkt udover det du allerede kender (0,15) og tegne linien
Svar #2
30. november 2006 af ljn (Slettet)
Nåh ja det er rigtig...
okay, men jeg skal altså finde resten af punkterne (eller bare et punkt) ved hjælp af forskriften y=-0,3 +15.?
okay, men jeg skal altså finde resten af punkterne (eller bare et punkt) ved hjælp af forskriften y=-0,3 +15.?
Svar #3
30. november 2006 af Lurch (Slettet)
du skal jo bare have to punkter for at tegne linien da den er ret. Så kan du jo bare forlænge den
Skriv et svar til: Grafer....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
