Matematik
Komplekse tal - Det haster ikke!!
02. december 2006 af
me_strix (Slettet)
Hej!
Jeg skal vise ved hjælp af en figur, at hvis:
z = x + iy = r(cosv + i*sinv)
gælder
tanv = y/x for x>0
og
tan(v-pi) = y/x for x<0
Jeg må indrømme, at jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre. Så ville blive meget glad, hvis nogen gad, at hjælpe mig på vej...
Jeg skal vise ved hjælp af en figur, at hvis:
z = x + iy = r(cosv + i*sinv)
gælder
tanv = y/x for x>0
og
tan(v-pi) = y/x for x<0
Jeg må indrømme, at jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre. Så ville blive meget glad, hvis nogen gad, at hjælpe mig på vej...
Svar #1
02. december 2006 af ibibib (Slettet)
Du har en retvinklet trekant, hvor x er længden af den vandrette katete og y er længden af den lodrette katete. v er vinklen mellem den vandrette katete og hypotenusen.
tanv = mod.kat./hos.kat. = y/x.
tanv = mod.kat./hos.kat. = y/x.
Svar #2
02. december 2006 af me_strix (Slettet)
Okay, det kan jeg godt se, det er bare udtrykket:
"at hvis:
z = x + iy = r(cosv + i*sinv)"
Der forvirre mig, for det du siger, er jo bare definationen af tanv = a/b = y/x indenfor de relle tal.
"at hvis:
z = x + iy = r(cosv + i*sinv)"
Der forvirre mig, for det du siger, er jo bare definationen af tanv = a/b = y/x indenfor de relle tal.
Skriv et svar til: Komplekse tal - Det haster ikke!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
