Matematik
ligning.. hjælp
03. december 2006 af
Smith100 (Slettet)
Hej.. jeg går i 9 og vil have hjælp til en ligning.. som ser sådan her ud.. 3x(4x-1)-4x(2x-3)-1=5+2x(2x+3)
jeg vil blive rigtig glad hvis i også skrev mellemregning...og hvordan man kommer til resultat..
håber på i hjælper..
Hej.. jeg går i 9 og vil have hjælp til en ligning.. som ser sådan her ud.. 3x(4x-1)-4x(2x-3)-1=5+2x(2x+3)
jeg vil blive rigtig glad hvis i også skrev mellemregning...og hvordan man kommer til resultat..
håber på i hjælper..
Svar #1
03. december 2006 af Hindsborg (Slettet)
Vi starter med at gange ind i parenteserne:
kommer til at se sådan ud:
12x^2-3x-8x^2+12x-1=5+4x^2+6x
herefter begynder vi at isolere, der kommer til at stå:
(x^2 går ud med hinanden)
3x=6 <=> x= 3/6 <=> x = 2
Er du med på hva man gør?
kommer til at se sådan ud:
12x^2-3x-8x^2+12x-1=5+4x^2+6x
herefter begynder vi at isolere, der kommer til at stå:
(x^2 går ud med hinanden)
3x=6 <=> x= 3/6 <=> x = 2
Er du med på hva man gør?
Svar #4
03. december 2006 af Smith100 (Slettet)
forresten... Har nogen jer en god formelsamling til regning af ligninger og etc... hvis i har..vil i så ikk lige sige adressen eller send det til mig..
vil blive rigtig glad... hvis i gjorde det..:D
Svar #5
03. december 2006 af Hindsborg (Slettet)
Det her er din ligning:
3x(4x-1)-4x(2x-3)-1=5+2x(2x+3)
For at ophæve parenteserne, skal du gange ind i hvert led.
Skrevet i detaljer:
(3x*4x-1*3x)-(4x*2x-3*4x)-1=5+(2x*2x+3*2x)
Når du ganger det sammen får du ganske kort en andengradsligning:
12x^2-3x-8x^2+12x-1=5+4x^2+6x
Herfra isolerer vi de variable(ubekendte):
12x^2-3x-8x^2+12x-4x^2-6x=5+1
Vi lægger skidtet sammen:
3x=6
x=3/6
x=2
-------------------------------------------
Når man skriver x^2 betyder det x i anden, hvis det var det som forvirrede dig?
Hvis x^2 ikke gik ud med hinanden, ville du stå foran en andengradsligning, men dem er i nok ikke i gang med i folkeskolen. - skriv igen, hvis du stadig ikke forstår, men gør samtidig rede for, HVOR det er du står af.
3x(4x-1)-4x(2x-3)-1=5+2x(2x+3)
For at ophæve parenteserne, skal du gange ind i hvert led.
Skrevet i detaljer:
(3x*4x-1*3x)-(4x*2x-3*4x)-1=5+(2x*2x+3*2x)
Når du ganger det sammen får du ganske kort en andengradsligning:
12x^2-3x-8x^2+12x-1=5+4x^2+6x
Herfra isolerer vi de variable(ubekendte):
12x^2-3x-8x^2+12x-4x^2-6x=5+1
Vi lægger skidtet sammen:
3x=6
x=3/6
x=2
-------------------------------------------
Når man skriver x^2 betyder det x i anden, hvis det var det som forvirrede dig?
Hvis x^2 ikke gik ud med hinanden, ville du stå foran en andengradsligning, men dem er i nok ikke i gang med i folkeskolen. - skriv igen, hvis du stadig ikke forstår, men gør samtidig rede for, HVOR det er du står af.
Skriv et svar til: ligning.. hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
