Matematik
Find koordinatsættet PLEASE
03. december 2006 af
tralalalala (Slettet)
To linjer l og m er bestemt ved
l) y = ½x+5
m) y = -½x+1
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R.
Disse linjer danner sammen med andenaksen en trekant.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
- Hvordan gøres dette, for da det er højden, kan man jo ikke bruge formlen for midtpunktet på en ret linje |RQ|. Hvordan regner man sig frem til koordiansættet her??
l) y = ½x+5
m) y = -½x+1
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R.
Disse linjer danner sammen med andenaksen en trekant.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
- Hvordan gøres dette, for da det er højden, kan man jo ikke bruge formlen for midtpunktet på en ret linje |RQ|. Hvordan regner man sig frem til koordiansættet her??
Svar #1
03. december 2006 af rikshan (Slettet)
Du har de to ligninger.
Hvis du ved hjælp af Ti89 kan sætte ligningen ind og få en graf, kan du sætte koordinatsættet til.
Med?
Hvis du ved hjælp af Ti89 kan sætte ligningen ind og få en graf, kan du sætte koordinatsættet til.
Med?
Svar #2
03. december 2006 af tralalalala (Slettet)
Jeg har en Ti83 og jeg forstår ikke helt hvad du mener jeg skal gøre af ligningerne?
Skriv et svar til: Find koordinatsættet PLEASE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
