Matematik
opskriv matematisk udtryk
03. december 2006 af
wwwhej (Slettet)
Hey alle..
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med 2,45% pr. år. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004
a) indfør passende betegnelser og opskriv et matematisk udtryk der beskriver hvorledes mængden af strontium 90 ændrer sig med tiden.
Ved ikke hvad jeg skal gøre så håber nogen kan hjælpe..!
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med 2,45% pr. år. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004
a) indfør passende betegnelser og opskriv et matematisk udtryk der beskriver hvorledes mængden af strontium 90 ændrer sig med tiden.
Ved ikke hvad jeg skal gøre så håber nogen kan hjælpe..!
Svar #1
03. december 2006 af faceless2 (Slettet)
Jeg sidder netop selv med den opgave, så kan da give et bud på det. Men ved så ikke om det jeg har lavet er rigtig!
mn = m(1-x)^n
m: masse start
mn: masse efter n år
x: procent/100
n: antal år
Ret mig hvis jeg er helt gal på den..!
mn = m(1-x)^n
m: masse start
mn: masse efter n år
x: procent/100
n: antal år
Ret mig hvis jeg er helt gal på den..!
Svar #2
03. december 2006 af Waterhouse (Slettet)
Efter et år er der
7*(1-0,0245) = 6,8285 gram tilbage.
Efter to år er der
6,8285*(1-0,0245)=7*(1-0,0245)^2=6,6612 gram tilbage.
Efter n år er der
7*(1-0,0245)^n gram tilbage.
Vi har altså
M(n)=7*(1-0,0245)^n
7*(1-0,0245) = 6,8285 gram tilbage.
Efter to år er der
6,8285*(1-0,0245)=7*(1-0,0245)^2=6,6612 gram tilbage.
Efter n år er der
7*(1-0,0245)^n gram tilbage.
Vi har altså
M(n)=7*(1-0,0245)^n
Skriv et svar til: opskriv matematisk udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
