Matematik

Matematik i den større skriftlige opgave?

04. december 2006 af Noctiluca (Slettet)
Tja. Så er det (endelig?) tid til at 3.g'erne begynder at overveje hvad de vil skrive om i deres større skriftlige opgave - først og fremmest hvilket fag, dernæst hvilket emne.

Personligt er jeg i tvivl om faget. Af den grund vil jeg høre om der er nogen af jer der enten har skrevet eller har tænkt jer at skrive i matematik?

Jeg holder faktisk rigtig meget af matematik. Ja, nok til at overveje at læse det efter gymnasiet, og jeg klarer mig da også til 10/11. Men stadigvæk virker den større skriftlige opgave i matematik som noget umådeligt kompliceret, og der må da være en grund til at der årligt kun er 3 elever på hele skolen der vælger at skrive i faget.

Så mit spørgsmål er, er det så svært som det virker? Er det ikke umådeligt svært i matematik at skrive om et emne man aldrig før har haft om? Og er det svært at score de høje karakterer?

Svar #1
04. december 2006 af Noctiluca (Slettet)

Argh, undskyld at jeg har oprettet det samme indlæg to gange. n.n; Studieportalen generede en fejl, så jeg prøvede igen. Og det var åbenbart lykkes første gang. :]

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2006 af allan_sim

#0.
Jeg tror, at mange bliver afskrækket, fordi de tænker, som du gør i denne tråd. Kravene er såmænd ikke større end i andre fag, og hvis man er interesseret i faget, kan man sagtens få rigtigt pæne resultater ud af det. Jeg har personligt haft flere middelelever i faget, som har lavet fine opgaver.

Du kan eventuelt se en liste over tidligere emner her:

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsforloeb/skr-opg/index.html

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2006 af Waterhouse (Slettet)

Jeg skal skrive i matematik i næste uge - synes personligt ikke forarbejdet har været uoverskueligt. Selvfølgelig skal man sætte sig ind i noget stof, der er ukendt, men finder man et emne man er interesseret i, er dette ret overkommeligt.

Tror ikke litteraturmængden er større end i sprogfagene, hvis du skal læse et hovedværk og en masse sekunderlitteratur. Det kommer nok især an på, hvordan man har det med selvstudium - hvis man kan sætte sig fornuftigt ind i et emne uden at få det gennemgået af en lærer, tror jeg ikke du har noget at frygte (og du har jo din vejleder, hvis du sidder fast).

Du kan også finde eksempler på gamle matematik-sso'er her på siden.

Skriv et svar til: Matematik i den større skriftlige opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.